Ömür AVCI/TRABZON,()– TRABZON Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ve TSYD Trabzon Şubesi, yerel Günebakış Gazetesi spor müdürüne telefonda hakaret ettiği ileri sürülen Trabzonspor Genel Sekreteri Köksay Güney’i kınayan bir açıklama yayınladı.
Trabzonspor’un geçen cumartesi günü yapılan 33'üncü Olağan Divan Genel Kurul toplantısında, eski başkanlardan Özkan Sümer’in konuşması sırasında tartışma çıkmış, Trabzonspor Genel Sekreteri Köksal Güney de salonu terketmişti. Pazar günü bu konuyla ilgili haberi yayınlayan Günebakış Gazetesi, yönetici arkadaşlarının salonu terkeden Köksal Güney’i kendilerini yalnız bırakmakla eleştirdiğini belirtmişti. Haberin yayınlanmasından sonra Trabzonspor Genel Sekreteri Köksay Güney'in gazetenin spor müdürü Rahman Turan’la telefonla yaptığı görüşmede olayın doğru olmadığını savunarak hakaret ettiği ve küfrettiği iddia edilmişti.
KINAMA YAYINLANDI
Bu gelişme üzerine Trabzon Gazeteciler Cemiyeti ve TSYD Trabzon Şubesi, Trabzonspor Genel Sekreteri Köksal Güney’i kınayan ortak bir açıklama yayınladı. Açıklamada şöyle:
"Trabzonspor’un 25 Ekim’de yapılan Divan Kurulu toplantısıyla ilgili Günebakış Gazetesi’nde yer alan haberler üzerine, Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreteri’nin gazetenin spor müdürü Rahmat Turan’a hakarette bulunmasını şiddetle kanıyoruz. Trabzon Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Spor Yazarları Derneği üyesi de olan meslektaşımıza yapılan hakaretin önclikle Trabzonspor gibi kamuya mal olmuş bir spor kulübü ve sivil toplum örgütünün yetkilisine hiç yakışmadığını belirtirken, bu ve benzeri hareketlere tevessül etmenin kimseye bir yarar getirmeyeceğini de bir kere daha hatırlatıyoruz."

FOTOĞRAFLI

Kaynak: dha