TRABZONSPOR teknik direktörü Vahid Halilhodziç, 3-1 kazandıkları Mersin İdmanyurdu maçından sonra futbolcularını tebrik etti, mücadele etmeyen oyuncularını da uyardı.
BAŞKAN SOYUNMA ODASINDA
Lig tarihinin en kötü başlangıcını yapıp ilk 5 maçta 4 beraberlik 1 yenilgi alan Trabzonspor’nun Mersin İdmanyurdu galibiyeti ve iyi futbol, UEFA Avrupa Ligi’nde perşembe akşamı oynanacak Lokeren maçı için de moral kazandırdı. Karşılaşmanın bitiminde soyunma odasına inerek futbolcularıyla teknik kadroyu tebrik eden Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, "Bugünkü mücadeleniz nedeniyle hepinizi kutluyorum. Bu maç çıkışımızın başlangıcı olacak. Buna inanıyorum" dedi.
"UMARIM BÖYLE DEVAM EDER YOKSA..."
Vahid Halilhodziç ise maçın ardından yaptığı değerlendirmede Aralık ayında transfer yapılacağının ipuçlarını verdi. Kardemir Karabükspor maçının ardından oyuncularıyla aralarında sert bir konuşma geçtiğini hatırlatan Boşnak çalıştırıcı, şunları söyledi:
"Bu bir kere olur, 2'ncisini görmek istemiyorum, demiştim. Çünkü bir daha öyle oyun sergileyene 2'nci şansı tanımam. Milli takım arasını çok iyi değerlendirdiğimize inanıyorum. Bu maça çok iyi odaklandık. Mersin İdmanyurdu maçında her oyuncu koştu ve mücadele etti. Mücadelenin bu şekilde devam etmesini umuyorum. Böyle mücadele etmeyen veya işini eksik yapan oyuncular takımdan ayrı kalacak. Muhtemelen aralık ayında bazı değişikliklere gideceğiz. Trabzonspor’a çalışmak için geldim ve hedeflerimiz var. Herkes bizim hedeflerimize uyum sağlamaya hazır değil."
"BURASI BAŞKA KULÜPLERE BENZEMEZ"
Trabzonspor’da başarılı olmayı hedeflediğini de vurgulayan Vahid Halilhodziç, "Bizim çalışma arzumuza ve hırsımıza bazı oyuncular ayak uydurmuyor. Bazı oyuncuları uyardım. Onlara, (Trabzonspor'un beklentisi ve istekleri diğer kulüplere benzemez. Burada dört dörtlük olmanız gerek) dedim. Bunu kabul etmeyecek oyuncularla yollarımızın ayrılacağını söyledik" dedi.
TEK EKSİK ONUR
Trabzonspor, Mersin İdmanyurdu maçının ardından perşembe akşamı UEFA Avrupa Ligi L Grubunda oynayacağı Lokeren karşılaşmasının hazırlıklarına ara vermeden başladı. Halilhodziç yönetiminde Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde gerçekleştirilen antrenmanda Deniz Yılmaz sakatlığının ardından ilk kez sahada yürüyüşlere başladı, İshak Doğan salonda çalıştı.
Musa Nizam, Aykut Demir ve Yusuf Erdoğan’ın düz koşu yaptığı antrenmanda Mersin İdmanyurdu maçında ilk 11’de oynayan futbolcular ayrı sahada yenilenme çalışması gerçekleştirdi. Diğer oyuncular ise kondisyon ve top antrenmanı yaptı.
MUSTAFA AKBAŞ ANTRENMANDA
Bu arada pazar günkü maçta başına aldığı darbe nedeniyle hastaneye kaldırılıp 6 saat kontrol altında tutulan Mustafa Akbaş’ın da sabah çalışmasına katılması teknik kadroya derin bir nefes aldırdı. Elmacık kemiğinden operasyon geçiren Avraam Papadopoulos ise maskeyle antrenmana katıldı.
YEREL BASINDA SEVİNÇ
Trabzonspor’un ligdeki ilk galibiyetini alması yerel gazetelerde de sevinçle karşılandı. "Ohh bee.. Dünya varmış" manşetini atan Günebakış Gazetesi, "5 hafta sonra ilk galibiyetle tanıştık. Mersin’i bile yenince sevinçten uçar hale geldik. Trabzonspor camiası eskiden İstanbul dükalarını yenince çok sevinirdi. Şimdi artık Mersin’i yenmek bile camiayı sevindirir hale geldi" ifadelerini kullandı.
Karadeniz Gazetesi, "Fırtınayı koparmak var ya, yeniden doğman var ya" başlığını kullanırken Taka Gazetesi, "Mersin’e 3 kafa yetti. Yağmur, fırtına, tipi.. Tam istediğimiz gibi.. Sırada Lokeren var" başlıklarıyla maçı okuyucularına aktardı. "3 kafadar" başlığıyla karşılaşmada 3 kafa golü atan Belkalem, Medjani ve Cardozo’ya gönderme yapan Kuzey Ekspres Gazetesi, "Trabzonspor ligdeki ilk 3 puanını 3 kafa golüyle aldı, kendine geldi" başlığını kullandı. Son Nokta Gazetesi ise, "Yiğit düştüğü yerden kalktı. Fırtına Mersin’i devirdi, 3 puanı keşfetti, huzura erdi" dedi.
TRABZONSPOR’A İSRAİLLİ HAKEM
Bu arada Trabzonspor’un UEFA Avrupa Ligi'nde Belçika’nın Lokeren takımı ile 23 Ekim perşembe akşamı oynayacağı maçın hakemleri açıklandı. Hüseyin Avni Aker Stadı'nda 20.00'de başlayacak karşılaşmayı İsrail Futbol Federasyonu'ndan Liran Liany yönetecek. Danny Krasikow ve David Elias Bitton’un yardımcı hakem olarak görev alacağı müsabakanın dördüncü hakemi ise Nissan Davidy olacak. Müsabakada Ziv Adler ve Menashe Masiah de ilave yardımcı hakem olarak görev yapacak.

FOTOĞRAF

Kaynak: dha