TRABZONSPOR'da Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ile yönetimin göreve geldikten sonra sık sık dile getirdiği, "öze dönüş" sözü lafta kaldı, Zeki Yavru ve Mustafa Yumlu’nun da kadro dışı bırakılmasıyla bordo mavili takımda Trabzonlu futbolcu sayısı 4’e kadar düştü.
SÖYLEMLE UYGULAMA FARKLI
Zeki Yavru ve Mustafa Yumlu’nun şok bir kararla süresiz kadro dışı bırakılmasının yankısı bugün de sürdü. Alt yapıdan yetişen 2 oyuncu hakkında verilen kadro dışı kararının Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun göreve gelirken dile getirdiği, "öze dönüş" söylemiyle çelişmesi, camiada büyük rahatsızlık yarattı.
İki futbolcunun kadro dışı bırakılmasının ardından bordo mavili takımda altyapıda yetişen Mustafa Akbaş, yedek kaleci İbrahim Demir, Özer Hurmacı ve Aykut Demir'le birlikte Trabzon kökenli sadece 4 futbolcu kaldı. 
KAFKAS’LA BAŞLAMIŞTI
İbrahim Hacıosmanoğlu başkanlığındaki yönetimin ilk icraatı, seçildikten sonra adı Trabzonspor'la özdeşleşen Tolunay Kafkas’ı gönderip yine Trabzon’un yetiştirdiği teknik adamlardan Mustafa Reşit Akçay’ı göreve getirmek olmuştu. Ancak geçen sezon sonunda Mustafa Reşit Akçay gönderildi, takım Boşnak Vahid Halilhodziç’e teslim edildi. Altyapıdan yetişen Barış Memiş, Abdullah Karmil, Kadir Keleş ve Caner Osmanpaşa gibi futbolcular da gönderilince takımdaki Trabzon kökenli futbolcu sayısı iyice azaldı.
CAMİA SAHİP ÇIKTI
Zeki Yavru ve Mustafa Yumlu’nun "günah keçisi" ilan edildiğini belirten yerel gazeteler, hem yönetim, hem de teknik direktör Vahid Halilhodziç’e tepki gösterdi. Karadeniz Gazetesi, "El insaf.. Vahid dursun, evlada kıyılsın.. Sanki Vahid Halilhodziç sütten çıkmış ak kaşık", Günebakış Gazetesi, "Başarısızlıklarının faturasını Zeki ve Mustafa’ya kestiler", Karadeniz’in Sesi, "Ve fatura Trabzonlular’a kesildi" haberleriyle 2 oyuncunun kadro dışı bırakılmasını eleştirdi. Taka Gazetesi, "Arretez Cet Homme (Durdurun bu adamı).. Günah keçisi Mustafa Yumlu ve Zeki Yavru mu? Trabzon kadro dışı!", Kuzey Ekspres Gazetesi ise, "Vahid’i kurtarma hamlesi mi?" manşetleriyle 2 oyuncunun kadro dışı bırakılma olayını okuyucularına aktardı.
EMRE İLE ÇALIŞACAKLAR
Bu arada Trabzonspor’da kadro dışı bırakılan Mustafa Yumlu ve Zeki Yavru’nun sezon başında kendisine takım bulamayan Emre Güral’a birlikte çalışmalarını sürdüreceği belirtildi.
DEVRE ARASI AYRILACAKLAR ARTTI
Trabzonspor'da ara transferde takımdan gönderilmesi düşünülen Emre Güral ve Aykut Demir’e, Zeki Yavru ve Mustafa Yumlu'nun da katıldığı öne sürüldü. Mustafa Yumlu’nun eski teknik direktörü Şenol Güneş’in çalıştırdığı Bursaspor’a transfer olabileceği iddia edildi.
İZİN YAPTILAR
Vahid Halilhodziç, hem yoğun maç ve idman temposu yüzünden yorgunluk belirtilerinin ortaya çıkması, hem de kadro dışı olayı nedeniyle sinirleri gerilen oyuncularını dinlendirmek için takımına 1 gün izin verdi.
Bugünü izinli geçiren bordo mavililer, Akhisar Belediyespor maçının hazırlıklarına yarın başlayacak.

Kaynak: dha