DEPLASMANDAKİ 3-0'lık Galatasaray galibiyetiyle yeniden zirve yarışına ortak olan Trabzonspor’da teknik direktör Ersun Yanal’ın 11 günlük yoğun çalışması, meyvelerini vermeye başlarken şifreler güven, moral ve birliktelik oldu.
ÖZGÜVEN PATLAMASI
Trabzonspor'a 12 Kasım’da imzayı attıktan sonra aynı günün akşamı bordo mavili takıma ilk antrenmanını yaptıran Ersun Yanal, pozitif tutumuyla oyuncularını etki altına almayı başardı. Boşnak çalıştırıcı Vahid Halilhodzic’in mağlubiyet ve kötü oyunun ardından demeçleriyle adeta aşağıladığı ve toplumun önüne attığı oyuncularını birebir görüşmelerle motive etmeye çalışan Ersun Yanal, morali çok bozuk olan takımı ayağa kaldırmak için çaba harcamaya başladı.
Yaptığı tüm açıklamalarda, elindeki oyuncu kadrosunu övüp, "Kaliteli oyunculara sahibim" mesajı veren Ersun Yanal, takımın moralini de yükseltti. Ersun Yanal, oyuncularına sürekli arkalarında olacağı ve hak edenin formayı giyeceği konusunda da güven verdi.
ANTRENMAN YÖNTEMİ DEĞİŞTİ
Futbolcularının yeniden özgüven kazanmalarını sağlayan Yanal, uyguladığı antrenman programıyla da oyunculara hem kondisyon kazandırdı, hem de yeni oyun sistemini aşılamaya çalıştı. Halilhodzic'in büyük bölümü futbolcuları eleştirmeye dayalı saha ortasında yaptığı antrenman toplantıları kaldıran Yanal, antrenmanlarda oyuncularıyla birebir ilgilendi, şakalaştı ve takımla kaynaştı. Yanal’ın otoriter ama güler yüzlü yapısını gören futbolcular da antrenmanlarda daha büyük hırsla çalışmaya başladı.
ŞAMPİYON ETİKETİ
Yanal’ın geçen sezon ligde yaşadığı şampiyonluk da oyuncuların daha büyük güven duymalarını sağladı. Medyada, özellikle Galatasaray maçının ardından seslendirilmeye başlanan şampiyonluk söylemi takımı da havaya soktu.
TAKIM OLGUSUNU YARATTI
Takımla yaptığı toplantılarda ve oyuncularla gerçekleştirdiği birebir görüşmelerde takım olgusunu ön plana çıkaran Yanal, ''Başarı birlikte kazanılır" mesajı verdi, oyuncuların birbirlerine güvenmelerini ve kaynaşmalarını sağladı. Başarıya giden yolun omuz omuza yürünmesi gerektiğini vurgulayan açıklamalarıyla da camiadan destek ve birliktelik istedi.
MİLLİ OYUNCULARA MOTİVASYON
Göreve başladığında milli takımlarında bulunan Bosingwa, Medjani, Belkalem, Waris, Yatabare ve Papadopoulos’la Galatasaray maçından ancak bir gün önce tanışabilen ve tek antrenman yapma şansı yakalayan Yanal, bu oyunculara 'hızlandırılmış motivasyon' uyguladı. "Millilerle çalışma şansımız olmadı ancak epey konuştuk" diyen Yanal'ın birebir uyguladığı toplantılarla kendisini tanırken taktiği konusunda ipuçları elde eden yabancılar, milli takımdan dönmüş olmalarına rağmen Galatasaray maçında sergiledikleri performansla parmak ısırttılar. Medjani, attığı 2 golle yıldızlaşırken, Papadapoulos savunmadaki performansı ve asisti, Bosingwa sağ kanattaki yükselen oyunuyla büyük övgü aldı.
METALİST KHARKİV HAKEMLERİ AÇIKLANDI
Öte yandan Trabzonspor’un UEFA Avrupa Ligi L Grubu’nda oynayacağı Metalist Kharkiv maçının hakemleri açıklandı. Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nda perşembe akşamı saat 20.00’de başlayacak karşılaşmayı Finlandiya Futbol Federasyonu'ndan Mattias Gestranius yönetecek. Jan-Peter Aravirta ve Mikko Alakare yardımcı hakem olarak görev alacağı karşılaşmanın dördüncü hakemi Jukka Honkanen, ilave yardımcı hakemleri ise Antti Munukka ve Dennis Antamo olacak.

FOTOĞRAF

Kaynak: dha