Ömür AVCI/TRABZON,()– TRABZONSPOR, UEFA Avrupa Ligi L Grubu’nda perşembe akşamı deplasmanda karşılaşacağı Legia Varşova’yı yenerek hem gruptan lider çıkmayı, hem de 3-0'lık Beşiktaş mağlubiyetinin yaralarını sarmayı hedefliyor.
GALİBİYET İÇİN 3 SEBEP
Grubun 12 puanlı lideri Legia Varşova’nın ardından 10 puanla 2'nci sırada yer alan bordo mavililer, Polonya takımının cezası nedeniyle seyircisiz oynanacak karşılaşmada galip gelmek istiyor. Trabzonspor, böylece puanını 13’e yükseltmeyi, grubu lider tamamlamayı, ayrıca moral de kazanmayı amaçlıyor.
Trabzonspor teknik Direktörü Ersun Yanal’ın ligde oynadıkları Beşiktaş maçındaki hataları Legia Varşova maçında tekrarlamamak için oyuncularıyla maç görüntülerini izledi, herkesin yanlışlarını tek tek söyledi.
YOLCULUK YARIN
Trabzonspor, Legia Varşova maçı için yarın Polonya’ya hareket edecek. THY’nin özel uçağıyla saat 12.00’de Trabzon’dan ayrılacak olan bordo mavililer, maçın oynanacağı stadyumda son çalışmasını yaptıktan sonra kampa girecek.
POLONYA PROGRAMI AÇIKLANDI
Bu arada Trabzonspor-Legia Varşova maçının antrenman ve basın toplantısı programı da açıklandı. Buna göre ev sahibi ekip Legia Varşova teknik direktörü Henning Berg ve bir oyuncunun katılacağı basın toplantısı saat 17.15’te, antrenman ise saat 18.00’te maçın oynanacağı Pepsi Arena’da yapılacak.
Trabzonspor'da ise Ersun Yanal ve bir oyuncunun katılacağı basın toplantısı saat 19.30’da düzenlenecek, bordo mavili takımın son antrenmanı ise saat 20.00’de başlayacak. Her 2 takımın antrenmanının ilk 15 dakikası basın mensuplarına açık olacak.
YENİ STADYUM İÇİN KOORDİNASYON TOPLANTISI YAPILDI
Trabzonspor’un yeni sezonda maçlarını oynaması beklenen Akyazı Spor Kompleksi içindeki 40 bin kapasiteli stadyum inşaatıyla ilgili koordinasyon toplantısı düzenlendi. Stadyumun hedeflenen bitirilme tarihinin 2015 yılının Ağustos ayı olduğu belirtildi. Ancak özellikle zeminle ilgili sorunların açılışın ileri bir tarihe alınabileceği konusunu da gündemi getirdi.
Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başta olmak üzere Akyazı Spor Kompleksi inşaatıyla ilgili tüm kurumların yetkilileri, bugün şantiye sahasında bir araya geldi. Vali Öz, stadın teslimi için ağustos ayını hedeflediklerini belirtti, "Bu yüzden toplantıyı; TOKİ, Karayolları, elektrik idaresi gibi kompleksin inşaatıyla ilgili tüm kurumların temsilcileriyle koordineli bir çalışma yapabilmek için düzenledik" dedi.
İnşaatla ilgili teknik bilgi veren firma yetkilileri, dolgu alanında inşa edilen stadyumda herhangi bir sorunun olmadığını belirterek, "Stadyum için 3867 fore kazık yaptık. Ayrıca diğer tesislerin altına da yaklaşık 700 adet fore kazık çakacağız. Kazıklarda herhangi bir sorun olmaz. Çünkü tüm kontroller yapılıyor. Stadyumda herhangi bir tehlike kesinlikle yok" ifadesini kullandılar.
"ÇİM MAYIS VE HAZİRANDA EKİLMELİ"
Stadyumun zeminiyle ilgili çalışmalarını sürdürdüklerini de belirten firma yetkilileri, bu konuda şu bilgileri verdiler:
"En hassas konu saha zemini. Bunun için teknik bölümdeki arkadaşlarımız çalışıyor. Çimin altına ne tür bir sistem yapılacağına karar verecekler. Trabzonspor’un 2 gün önce maç oynadığı Konya’daki stadın zeminini de biz yaptık. Şimdiye kadar 8 maç oynandı, sorun olmadı. İklime göre bir çim türü seçilecek. Serme çim seçeneği de var."
Yetkililer, çim ekimi için ideal ayın mayıs ve hariran olduğunu söylediler, "Bu döneme kadar çatı inşaatının da bitirilmesi ve büyük vinçlerin inşaatı alanı dışına çıkarılması gerekir. Yoksa doğal çim ekim zamanı kaçırılmış olur ve bu kez yeni sezona yetiştirmek için serme çim yapmak zorunda kalınır" ifadesini kullandılar.
TRABZONSPOR SERME ÇİM İSTEMİYOR
Trabzonspor’un ise TOKİ'ye yaptığı girişimlerde kesinlikle serme çim istemediğini bildirdiği, doğal çim ekilmesi yönünde talepte bulunduğu öğrenildi. Ayrıca bordo mavili kulübün TOKİ tarafından ihale edilerek yüklenici firma eliyle yaptırılan stadyum inşaatında, sahanın zeminin altına da fore kazık çakılmasını istediği için bu konuda da görüş ayrılığı olduğu öne sürüldü.
ÇİM HATASI MÜHENDİSLİK HATASI DEĞİLDİR, İTİRAZI
Projenin yüklenici ortaklarından Turan Yeşilbaş ise çimin yerleştirilmesi için çelik çatının tamamlanması gerektiğini söylerken şöyle konuştu:
"Bu yüzden doğal çim için az süre kalıyor. Bu yüzden baştan beri herhangi bir süre verilmemesi taraftarıyım. Biz stadyumu zamanında bitirip teslim ederiz ama çimde olabilecek bir hata mühendislik hatası değildir. Bu yüzden iyice araştırılması gerekiyor."

FOTOĞRAF

 

Kaynak: dha