Süper Lig Süleyman Seba Sezonu’nun 27. hafta maçında Trabzonspor, konuk ettiği Galatasaray'ı 2-1 mağlup ederek liderlik koltuğundan indirdi.

Hüseyin Avni Aker Stadı’nda oynanan ve hakem Ali Palabıyık'ın düdük çaldığı maçta Trabzonspor'a 3 puanı getiren golleri 20. dakikada Özer Hurmacı ve 85. dakikada da Carl Medjani kaydetti. Galatasaray'ın tek golünü ise 67. dakikada Emre Çolak kaydetti.

Bu sonuçla ev sahibi Trabzonspor 46 puanla 5. sıraya yükselirken, 58 puanda kalan Galatasaray ise averajla ve maç fazlasıyla 2. sıraya indi.

TRAZONSPOR GALATASARAY MAÇI DETAYLARI VE ÖZETİ

Trabzonspor, Galatasaray'ı İstanbul'da 3-0 yenerek Cesare Prandelli'nin ipini çekerken, bir çelme de İtalyan çalıştırıcının yerine gelen Hamza Hamzaoğlu'na attı. Bordo-mavililer, Hamzaoğlu'nun yönetimindeki lider Galatlasaray'ı Avni Aker'de 2-1 yendi; rakibini koltuğundan etti.

Trabzonspor maçın 20. dakikasında Özer Hurmacı'nın golüyle 1-0 öne geçti. Galatasaray, bu gole 67'inci dakikada karşılık verdi. Maçta son sözü 85'te Carl Medjanı söyledi ve Cezayirli, Erkan Zengin'in ortasında topu boş kaleye göndererek maçın skorunu ilan etti, Trabzonspor: 2-Galatasaray:1.

Bu sonucun ardından Galatasaray 58 puanda kalırken averajla liderliği Beşiktaş'a kaptırdı. Fenerbahçe ise Bursaspor'u yendiği takdirde ligin yeni lideri olacak.

2010-11 sezonundan bu yana rakibini iki lig maçında da yenen Trabzonspor ise puanını 46'ya çıkardı ve Avrupa kupaları hedefini sürdürdü.

MAÇTAN DAKİKALAR
İlk tehlikeli atağı henüz birinci dakikada Trabzonspor geliştirdi. Sağ kanattan cezasahasına Mehmet Ekici'nin ortasında Uğur Demirok kafayla topu altıpas sol içine bıraktı. Medjani dokunamayıp boş kaleye atamazken, Sabri topu uzaklaştırdı ve ev sahibi ekip mutlak golden oldu.

TRABZONSPORLU OYUNCULARIN PENALTI İSYANI
15. dakikada Trabzonsporlu oyuncular uzun süre penaltı itirazı yaptı. Bordo-mavili ekibin cezasahası sağ çaprazda serbest vuruş kazandı. Mehmet Ekici'nin cezasahasına ortasında top Alex Telles'e çarpıp auta giderken; ev sahibi ekip oyuncuları penaltı itirazı yaptı. Hakem Ali Palabıyık devam kararı verdi.

GOL: 20'inci dakikada Trabzonspor'un golü geldi. Organize gelişen Trabzonspor atağında Mehmek Ekici ceyayayı üzerindeki Özer'i gördü. Bu oyuncunun sola açtığı topu Cardozo kaleye gönderdi. Sabri'den seken ve penaltı noktası üzerine düşen topu Özer Hurmacı ağlarla buluşturdu ve Trabzonspor 1-0 öne geçti. Galatasaray üstüste 10. maçında da kalesinde gol gördü.

Galatasaray'da 33. dakikada Hamit Altıntop sakatlanıp oyun dışı kalırken yerine Emre Çolak girdi.

34. dakikada Trabzonspor yine tehlikeli geldi. Sol kanatta Hakan Balta'dan topu kapan Cardozo cezasahası ön çizgisi üzerindeki Özer'e bıraktı. Bu oyuncunun pasına Deniz gelişine sert vurdu, top üstten farklı şekilde auta gitti.

43. dakikada Galatasaray müthiş gol pozisyonundan yararlanamadı. Emre Çolak, cezasahası dışından yaklaşık 27 metre uzaktan çok sert vurdu, üst direkte patlayan topa demarke durumdaki Burak kafayı vurdu, top boş kale yerine sağdan auta gitti.

İlk yarı 1-0 Trabzonspor'un üstünlüğüyle sona ererken, 48'inci dakikada Alex Telles'in soldan cezasahasına girip ortaya çıkardığı topu Sneijder'den önce kaleci Hakan Arıkan kontrol etti.

İKİNCİ YARI
49'da Selçuk İnan cezasahası dışından çok sert vurdu, sol direğin yanından kale ağlarına doğru giden topu Hakan Arıkan müthiş bir kurtarışla son anda kornere gönderdi.

56'da Galatasaray bir kez daha gole yaklaştı. Burak Yılmaz'ın cezasahası sağ yan çizgisi yakınına bıraktığı topa Emre Çolak yerden sert vurdu, top sağ direğin hemen yanından auta gitti.

59'da Galatasaray Olcan Adın'la gole yaklaştı. Sağ köşeden Selçuk'un kullandığı köşe vuruşunda Olcan penaltı noktası üzerinde şutunu çekti. Hakan Arıkan kaleye giden topu kontrol etti.

65'te Emre Çolak cezasahası dışından sert vurdu, kaleci Hakan Arıkan son anda 90 tabir edilen yerden ağlara doğru giden topu son anda kornere çeldi.

66'da Burak Yılmaz'ın yerine Goran Pandev girdi, sarı-kırmızılı ekip 3. oyuncu değişiklik hakkını da bu dakikada kullandı.

GOL: 67'de Galatasaray'ın aradığı gol geldi. Sneijder, cezasahasına soldan girip cezayayı üzerine doğru bıraktı. Emre Çolak gelişine müthiş vurdu ve topu sol direğin yanından ağlarla buluşturdu ve maça 1-1'lik eşitliği getirdi.

68'de Burak Yılmaz tribünlerin kendisine tepki göstermesi üzerine sinirlendi, tribünlerden protesto sesleri yükselirken hakem golcü oyuncuya sarı kartını çıkardı.

74'te Wesley Sneijder cezasahası dışından sert vurdu, top direğin santimetrelerle ifade edilecek yükseklikten auta gitti.

79'da organize gelişen Galatasaray atağında Deniz Yılmaz, sağındaki Yusuf'a pasını verdi. Yusuf cezasahası sağ içine girip ön çizgis üzerindeki Deniz'e tekrar pasını verdi. Bu oyuncunun yerden vuruşunda topu kaleci Muslera kontrol etti.

GOL: 85'te Trabzonspor'un ikinci golü geldi. Erkan soldan cezasahası çizgisi yakınına inip ortasını yaptı. Yatabare ile Muslera'nın dokunamadığı topu Carl Medjani boş ağlara gönderdi ve Trabzonspor'u 2-1 öne geçirdi.

90+2'de saha bir anda karıştı. Galatasaray'da Aurelien Chedjou, Mehmet Ekici'nin faulüyle yerde kaldı ve topu almak isterken Mehmet Ekici'yi itince sarı kart gördü. Bu olay üzerine yedek kulübesindeki oyuncular da sahaya girdi ve ortalık bir anda karıştı. Oyun yatıştıktan sonra hakem Hakan Balta, Mehmet Ekici, Hakan Balta, Sabri, Muslera sarı kart gösterdi. Özer Hurmacı ise ikinci sarı karttan oyun dışı kaldı.

Son dakikalarda başka gol olmadı ve Trabzonspor, Galatasaray'ı 2-1 yendi.

TRABZONSPOR: 2 - GALATASARAY: 1

Stat: Hüseyin Avni Aker
Hakemler: Ali Palabıyık, Mehmet Cem Satman, Kemal Yılmaz

Trabzonspor: Hakan Arıkan, Salih Dursun (Dk. 75 Aykut Demir), Bosingwa, Uğur Demirok, Mustafa Akbaş, Medjani, Özer Hurmacı (Dk. 70 Yusuf Erdoğan), Mehmet Ekici, Erkan Zengin, Deniz Yılmaz, Cardozo (Dk. 84 Yatabare)

Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Chedjou, Hakan Balta, Telles, Hamit Altıntop (Dk. 33 Emre Çolak), Selçuk İnan, Sneijder, Yasin Öztekin (Dk. 46 Olcan Adın), Umut Bulut, Burak Yılmaz (Dk. 66 Pandev)

Goller: Dk. 20 Özer Hurmacı, Dk. 85 Medjani (Trabzonspor), Dk. 67 Emre Çolak (Galatasaray)

Kırmızı kart: Dk. 90+5 Özer Hurmacı (yedek kulübesinde) (Trabzonspor)
Sarı kartlar: Dk. 21 Uğur Demirok, Dk. 42 Mustafa Akbaş, Dk. 72 Salih Dursun, Dk. 78 Erkan Zengin, Dk. 90+5 Hakan Arıkan ve Mehmet Ekici (Trabzonspor), Dk. 39 Umut Bulut, Dk. 68 Burak Yılmaz (yedek kulübesinde), Dk. 90+1 Sneijder, Dk. 90+2 Chedjou, Dk. 90+5 Muslera, Hakan Balta ve Sabri Sarıoğlu (Galatasaray) 
Editör: TE Bilişim