Turkcell ve Türkiye Yüzme Federasyonu ile hayata geçirilen Turkcell Yüzme Günleri, 2 ay boyunca 37 ilde yapıldı.
16 Ağustos’ta Tekirdağ’da başlayan organizasyon, 27 Eylül tarihinde Adana’da son buldu. Geçtiğimiz yıl 3500 sporcunun katıldığı etkinliklerde, bu yıl 5000 sporcu proje kapsamında olimpiyat hedefiyle kulaç attı. Bir önceki yıla oranla yüzmeye olan ilgide Türkiye genelindeki artış da gözlerden kaçmadı.
Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Burak Sevilengül, yüzme sporunu yaygınlaştırarak istediklerini kaydederek, "Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Turkcell Yüzme Günler projesinde 5000 sporcuyla 37 ile yayılan etkinliklerimizi gerçekleştirdik. Amacımız birçok genç sporcumuza ulaşarak onları Türk sporuna kazandırmak. İlk anda 2016 Rio ve asıl hedefimiz 2020 Tokyo’da madalya için yarışacak sporcularımızın yetiştirilmesi için çalışıyoruz. Dünyaca ünlü antrenör Bob Bowman’ın başdanışmanlığında ve Fernando Canales’in yardımcılığında yürüttüğümüz bu projemizin sonunda ülkemizi olimpiyatlarda başarıyla temsil edecek sporcuları ülkemize kazandıracağız" dedi.
BOZDOĞAN: "HEDEFİMİZ; 2020 YOLUNDA ÜLKEMİZE ULUSLARARASI BAŞARI GETİRECEK SPORCULARI YETİŞTİRMEKTİR"
Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Bozdoğan, projede önemli aşamalar kaydettiklerini ifade ederek, "Geçtiğimiz yıl 4 bin sporcunun katıldığı Turkcell Yüzme Günleri’nde bu yıl, Türkiye genelinde 13000 genç sporcumuzun ve ailesinin katıldığı keyifli etkinlikler düzenledik. Yetenekli yüzücülerin spora kazandırılması adına Turkcell Yüzme Günleri büyük önem taşıyor. Projenin başarıya ulaşarak bu desteğin karşılığını bulmasını için Türkiye’nin dört bir yanını dolaşarak Türk sporunda başarılı sporcuların sayısını böyle etkinlikler arttıracağız. Hedefimiz; 2020 yolunda ülkemize uluslararası başarı getirecek sporcuları yetiştirmektir" yorumunda bulundu.
Kaynak: iha