2015 yılında Dünya Yıldızlar Şampiyonası ve Avrupa Olimpik Gençlik Oyunları’nda Türkiye’yi temsil eden 6 genç atlet, Türkiye Atletizm Vakfı’nın 'Genç Atletlere Destek' projesi kapsamında 2016 yılı sonuna kadar aylık beslenme paketi desteği almaya hak kazandı.

Milli atletler Mert Çiçek ve Mahsum Korkmaz’a 'Türkiye Atletizm Vakfı Beslenme Destek Belgeleri' Ataköy Atletizm Salonu’nda gerçekleştirilen törenle Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ve Atletizm Vakfı Başkanı İpek Özgüden Özen tarafından verildi.

Türkiye Atletizm Vakfı (TAV), yıldızlar kategorisinde ülkemizi temsil eden atletlerin hazırlıklarına yardımcı olmak üzere bir yıl süreyle her ay beslenme desteği yapacak. TAV tarafından bir yıl boyunca beslenme desteği yapılacak atletler; çekiç atmada dünya ikincisi Deniz Yaylacı, yüksek atlamada dünya dördüncüsü Alperen Acet ve üç adım atlamada dünya dördüncüsü Mert Çiçek, Avrupa Yıldızlar Olimpik Festivali’nde 3000 metrede Avrupa ikincisi olan Nurkan Dağtekin, 400 metrede ikinci olan Mahsun Korkmaz ve çekiç atmada üçüncü olan Dünya Ezgi Şayan oldu.

Kaynak: cha