İstanbul-

Türkiye Spor Yazarları Derneği(TSYD), Osmanlıspor Teknik Direktörü Osman Özköylü'nün basın toplantısında gazetecilerin üzerine yürüyerek hakaret etmesini kınadı.

TSYD'den yapılan açıklama şi şekilde: "Kayserispor'la oynadıkları ve kaybettikleri maç sonrası basın toplantısı için salona giren Osmanlıspor Teknik Direktörü Osman Özköylü'nün basın mensuplarına karşı hakaret içeren ve öfke dolu sözleri, Türk futbolunda yanlış giden bir başka olayına damga vurmuştur.

Soru sormak veya basın toplantısında teknik direktörlerin söylediklerinden, haber çıkarmak için vakitlerini ayıran meslektaşlarımızın, hiç kimse tarafından azarlanmak veya hakaret görmek, hak ettikleri bir durum değildir.

Teknik Direktör Osman Özköylü'nün, salonda kendisini sakinleştirmeye çalışanlara rağmen, biri bayan diğer meslektaşlarımızın üstüne yürümesi kendisine bu hakkı asla vermeyecektir.

Bugüne kadar binlerce kez basın toplantılarını izlemiş arkadaşlarımız, ilk defa bu kadar çirkin ve yakışıksız bir olayla karşı karşıya gelmişlerdir.

Sporcunun, zeki, çevik ve ahlaklısını alkışladığımız bu dönemde, teknik direktörler için de, aynı sözlerin geçerli olmasını dilemekteyiz...

Osmanlıspor Yönetim Kurulu, Teknik Direktör Osman Özköylü'nün dikkatini çekmeli ve kendisi de, derhal yanlış yaptığı meslektaşlarımızdan özür dilemelidir.

Kaynak: dha