SUAT Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor'da teknik direktör Uğur Tütüneker, 1.5 yıllık sözleşme imzalayıp, görevine başladı. Mavi siyahlı ekibin teknik direktör Tütüneker" Öncelikli hedefimiz istikrarlı bir takım olabilmektir. Hedefimiz şudur budur gibi büyük laflara ve ahkam kesmeye gerek yok. İçerde ve dışarıda maçlar kazanıp, aşağıdan süratle yukarıya tırmanmalıyız" dedi.
Hürriyet, Hacı Boydak tesislerinde Basın sözcüsü Kaan Savruk, genel menajer Nuhkan Rüzgar, mavi siyahlı takımı geçici olarak çalıştıran Alt yapı sorumlusu, Mustafa Şimşek Özkeş tarafından karşılanan Uğur Tütüneker, "Kayseri'nin ve Kayseri Erciyesspor'un yabancısı değilim. Başkan Ziya Eren ve yöneticileri beni bu göreve layık gördüler. Teknik adam olarak Süper lig ve PTT 1'inci Liginde takım ayırt etmeden göreve gideriz. Süper ligi de , PTT 1'inci Ligi de teknik adam olarak elbette izliyoruz. Özellikle Süper ligdeki her taktımı yakından izlerim. Bülent korkmaz hoca benim hem dostum hem de eski takım arkadaşımdır. Teknik direktör değişimleri her kulüpte oluyor. Fenerbahçe’de, Galatasaray’da, Trabzonspor’da olduğu gibi. Başkan Eren çok iyi bir insan. Kendisinin konuşmaları bana çok inandırıcı geldi. "şeklinde konuştu.
Medya mensuplarının mavi siyahlı takımdaki hedeflerini içeren sorularını yanıtlayan Tütüneker, "Önce işin içine bir girelim bakalım. Sizlere veya spor kamuoyuna hedefimiz ilk 3, ilk 5 gibi iddialı sözleri, prensibim olarak söyleyemem. Bize öncelikle istikrar lazım. Hemen 1 yılda şuradan suraya geliriz gibi lafları dillendirmem. Dışardan ahkam kesmek gereksiz. Bu iş sabır ve istikrar işidir. Puan cetvelinde bulunduğumuz yer tehlike hattının biraz üstünde. O nedenle puan alıp, öncelikle yukarıya tırmanmamız gerekli. Fenerbahçe ve Kasımpaşa gibi güçlü ekiplerle deplasman maçlarımızda var. Yolumuza maç maç kazanarak devam edeceğiz. Her maçta hedefimiz galibiyete endeksli olacaktır." diye konuştu.
Uğur Tütüneker, taraftar sayısının başarılı sonuçlarla artacağına dikkati çekerek "Kadir Has gibi mükemmel bir stada, bin 500 seyirci çok az. Kayseri kentinin bize destek vermesini bekliyoruz" diye sözlerini tamamladı. Mavi siyahlı ekibin yeni tektnik direktörü daha sonra , Balıkesirspor maçında takımı sahaya süren, alt yapı sorumlusu Mustafa Şimşek Özkeş'den rapor aldıktan sonra, Sivasspor deplasmanı öncesi futbolcularla bir araya gelerek, konuşma yaptı.

FOTOĞRAF 

Kaynak: dha