İstanbul Adalet Sarayı'ndaki İstanbul 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde davanın ilk duruşması görüldü. Volkan Demirel ve sanık Yusuf Şiringül duruşmaya katılmadı.

Müşteki Volkan Demirel avukatı aracılığıyla, geçen hafta Trabzon'da, Fenerbahçe Spor Kulübü'nü taşıyan otobüse yönelik düzenlenen silahlı saldırıdan olumsuz etkilendiğini ve maçın 25'inci dakikasında sakatlandığı için duruşmaya katılamadığını bildirdi. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) da suçtan zarar gördüğü gerekçesiyle davaya katılma talebinde bulundu.

TFF AVUKATI: KURUMUMUZUN İTİBARI ZEDELENMİŞTİR

TFF Avukatı Eda Çolak, "Kurumumuz suçtan doğrudan zarar görmüştür. Çünkü olay milli müsabaka esnasında meydana gelmiştir. Hem yurt içindeki hem de yurt dışındaki tüm müsabakaları federasyonumuz düzenlediği için aynı zamanda itibarı da zedelenmiştir. Bu nedenle davaya katılma talebimiz vardır" dedi.

TRABZON'DAKİ OLAYDAN OLUMSUZ ETKİLENDİ

Volkan Demirel'in avukatı Mahir Işıkay da, müvekkilinin Çaykur Rizespor ile oynadığı maçın 25'inci dakikasında belinden sakatlandığını ve maçın ardından Trabzon'da içinde bulunduğu kulüp otobüsünün silahlı saldırıya uğradığı olayı hatırlatarak, "Müvekkilim yaşanan olaydan olumsuz etkilendi. Gelecek celse duruşmada hazır olacaktır" diye konuştu.

SANIK ZORLA GETİRİLECEK

Volkan Demirel'in sağlık mazeretini kabul eden mahkeme hakimi, sanık Yusuf Şiringül hakkında zorla getirilmesine karar verdi.

İDDİANAMEDEN

İddianamede, Yusuf Şiringül'ün "hakaret" suçundan 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapis, ayrıca 1 yıl süreyle seyirden men yasağı ile cezalandırılması istenmişti.

İddianamede, güvenlik kamerası görüntülerinin çözümü amacıyla yaptırılan bilirkişi incelemesi sonucu düzenlenen rapora da yer verilmişti. Raporda, "Şüpheli Şiringül'ün, müşteki Volkan Demirel'e yönelik olarak sinkaflı sözlerle küfür ettiğinin, ağız ve dudak hareketlerinden net şekilde anlaşıldığı, şüphelinin küfürlü sözlerin akabinde bir şey söylememiş gibi etrafında bulunan diğer taraftarlara bakışlar yönelterek üzerindeki ilgiyi dağıtmaya yönelik yanıltıcı tavırlar sergilediği, etrafta bulunan kişiler arasında Volkan Demirel'e yönelik olarak bağıran, seslenen, tezahüratta bulunan başka bir 3. şahsın bulunmadığı tespit edilmiştir" denildi.

Şüpheli Şiringül'ün, milli takımın maçı sırasında Volkan Demirel'e hakaret ederek, aynı zamanda müsabakanın düzenini bozmaya yönelik eylemde bulunduğu belirtilen iddianamede, Türkiye Futbol Federasyonu'nun da şikâyetçi olduğu vurgulanmıştı. 
Editör: TE Bilişim