Türkiye Kadınlar Basketbol 2. Lig (TKB2L) A Grubu’nda mücadele eden Yalova VİP Gençlikspor’da başantrenör Murat Yapıcı, "Sezon başında koyduğumuz play-off hedefimize sapmadan devam ediyoruz” dedi.
İlk yarının son haftasında Bursa’da Dinçspor’u 57-51’lik skorla deviren Yalova ekibinde yüzler gülüyor. Yalova ekibi Türkiye Kadınlar Basketbol 2. Ligi A Grubu’nda oynadığı 7 maçta 3 galibiyet ve 4 mağlubiyet aldı. VİP Gençlik evinde oynadığı maçta Sakarya Üniversitesi’ni, deplasmanda da Tekirdağ Enerji ve Dinçspor’u mağlup etme başarısı gösterdi. Evinde oynadığı maçlarda grubun güçlü takımları Fenerbahçe Koleji ve Bursa Büyükşehir Belediyespor’a mağlup olan VİP’in perileri deplasmanda ise İstanbulgücü’ne ve Basketbolu Geliştirenler Derneği (BGD)’ye yenildi.
Son alınan galibiyetin play-offlara kalma yolunda önemli avantaj sağladığını belirten tecrübeli koç, "Bu galibiyet bizim play-off’lara katılmamız açısında çok önemliydi. Hedeflerimizden hiçbir sapma olmadan devam ediyoruz. Dinçspor’u deplasmanda 57-51 mağlup etmemizle beraber devre arasına da moralli girmiş olduk. Şuan sıralamada istediğimiz yerdeyiz, 5. sıradayız. 6 takımın play-off’lara gideceği ligde grubumuzu, olası çapraz eşleşmelere göre hangi takımın, bize rakip olacağıyla ilgili sıralamadaki yerimizi kendimiz belirlemek istiyoruz” şeklinde konuştu.
Kaynak: iha