Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesi Kaymakamı Metin Kubilay, Halk Eğitimi Merkezi’nin eski Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu’nun boşaltılan binasına taşınacağını açıkladı.
Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, eğitim projeleriyle ilgili bilgi verdi. Halk Kütüphanesi, Halk Eğitim Merkezi, Eğitim Kampüsü ve RAM çalışmalarında gelinen son durum hakkında açıklamalarda bulunan Kaymakam Kubilay, Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu’nun eski binasının Halk Eğitimi Merkezi olması için gayret gösterdiğini söyledi.
Kaymakam Kubilay, "Geldiğim günden beri Halk Eğitimi Merkezi’ni Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu’na taşımayı hedefliyorum. Yoğun çalışmalar sonucunda Bakanlıktan bununla ilgili onay aldık. Geçtiğimiz yıl Halk Eğitim’e 7 bin 899 kişi başvurmuş ve 375 kurs açılmıştı. Mevcut Halk Eğitim Merkezi’nin atölyelerinde eksiklik vardı ve ihtiyaca cevap verilemiyordu" diye konuştu. Kaymakam Metin Kubilay, MYO’da bir de Halk Kütüphanesi kurulacağını belirterek, "Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ait Amfi Tiyatro altında bir tane halk kütüphanemiz olmasına rağmen yetersiz kalıyor. Yüksekokul binasının taşınması ile birlikte eski binanın birinci ve zemin katına halk kütüphanesini taşımayı hedefliyoruz. Kütüphane katları Bakanlık tarafından tadilat yapılacak. Halk Eğitim ve Rehberlik Araştırma Merkezi ise İlçe Milli Eğitim tarafından yaptırılacak. Mevcut Halk Eğitim Merkezi ile görüşmeler sonucunda eksik kalınan ve yetersiz bulunan kursların atölyelerini burada açacağız" dedi.
İnci Narin Yerlici Okulu’nun yanında düşünülen Halk Eğitim Merkezi’nin de ilk iki aşamasının başarılı bir şekilde gerçekleştiğini vurgulayan Kubilay, "Son aşamayı da geçersek eğer, bu proje 2015 yatırım planı içerisinde olacaktır. Bu proje hayata geçtikten sonra ise Çerkezköy hak ettiği bir Halk Eğitim Merkezini de kazanmış olacaktır" ifadelerini kaydetti.
Kaynak: iha