Kurulduğu günden bu yana bir çok sosyal etkinliğe imza atarak, başarılı çalışmalar gerçekleştiren Tekirdağ’a bağlı Ergene Belediyesi, bu kez Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla kahvaltı etkinliği düzenledi.
Ergene Belediyesi, etkinlik kapsamında Ergene çatısı altında yaşayan kadınların hem Kadın Hakları Günü’nü kutladı, hem de Ergene’nin kuruluşunun 2. yıl dönümünü kutlamanın heyecanını yaşadı. Etkinliğe Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak ile eşi İlke Kızıltoprak, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ve eşi Ayten Yüksel’in yanı sıra CHP Tekirdağ Milletvekilleri Candan Yüceer ve Emre Köprülü, CHP İlçe Başkanı Erdinç İrel, Belediye Başkan Yardımcısı Hülya İnci, Belediye Meclis Üyeleri, Ergene Kent Konseyi Başkanı Bora Küçükçetin, mahalle muhtarları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve Ergeneli kadınlar katıldı.
Ulaş Hizmet Binasında gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, kadın haklarının önemine değinerek, "Bir toplumun uygarlık yolunda gösterdiği ilerleme, kadına verdiği değer, ona verdiği konum, hak ve sorumluluklarla doğru orantılıdır. Kadınlarımız Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün göstermiş olduğu hedeflerden olan ’Muasır medeniyet seviyesine’ ulaşmanın en önemli güç kaynaklarındandır. Bu duygu ve düşünceler ile daha güçlü ve daha mutlu bir geleceğin inşasında en büyük payı olan vefakar kadınlarımızın kadınlar gününü kutluyorum" dedi.
ERGENE’NİN 2. YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI
Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla yapılan kahvaltı programının, Ergene’nin ilçe olarak yasadan geçtiği tarihine denk gelmesiyle çifte kutlama yaşandı. Ergene’nin kuruluşunun 2. yıl dönümü dolayısıyla protokol üyeleriyle birlikte pasta kesildi. Törende birlik ve beraberlik mesajları verilirken Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, yeni kurulan Ergene’nin yaşanabilir ilçe haline getirilerek Ergene çatısı altında dostluğun ve beraberliğin daimi olacağını söyledi.
Canlı müzik eşliğinde gerçekleşen programda bayanlar gönüllerince eğlenerek keyifli bir gün geçirirken, hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından program sona erdi.
Kaynak: iha