Tekirdağ’a bağlı Ergene Belediye Başkanlığı’nın hizmet desteğiyle tamamlanan Sağlık Mahallesi Hoca Ahmet Yesevi Mescidi’ndeki Kuran Kursu’nun açılış töreni yapıldı.
Törene Ergene İlçe Müftüsü Cerrah Cebeci, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Ergene Belediye Meclis Üyesi Mülayim Bediroğlu, Çorlu AKP İlçe Başkanı İsmet Albayrak, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Müftü Cerrah Cebeci, "Ergene ilçesine kazandırılan Kuran Kursumuzun önce Sağlık Mahallesine, ilçemize ve İslam alemine hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu güzel hizmetin ilçemize kazandırılmasında aracı olan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’e desteklerinden dolayı şahsım adına teşekkür ediyorum" dedi.
Konuşmanın ardından sözü alan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, "Kuran Kurslarımız halkın her kesiminden kadınlarımızın bir araya geldiği, duaların okunduğu, sohbetlerin edildiği ibadethanelerimizdir. Dini anlamda yapılan her türlü hizmeti görev edinerek bir çok kursumuza yardımda bulunduk. Açılışını yaptığımız Kuran Kursumuzun Ergene’ye hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" ifadelerine yer verdi.
Okunan dualarla, Hoca Ahmet Yesevi Kuran Kursu’nun açılışı gerçekleştirildi.
Kaynak: iha