Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinde Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen ve 14-17 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan 24. Ayçiçek Festivali törenlerle başladı.
İlk tören hükümet binası önündeki Atatürk Anıtında Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu’nun Festival çelengini koymasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra törende konuşan Belediye Başkanı Altayoğlu, festival programı içerisinde arıcılık ve balcılığın konuşulacağı konferans, toplu nikah ve sünnet törenleriyle ulusal bir satranç turnuvası düzenlediklerini belirterek, "Göreve gelişimizin üzerinden 4 aylık bir dönem geçti. Bu kısa sürede festival programımızı oluşturduk. Gelecek yıl inşallah daha farklı bir formatta festival gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Özellikle Kültür Merkezi alanını yenileyerek burada yapacağımız kapalı pazar yerinde sanayi ve tarım aletlerimizi sergileyeceğiz. Gelecekte ilçemizin ekonomisine büyük katma değer sağlayan tarım makinelerimizi ve sanayimizi pazar yeri için oluşturacağımız bu alanda Türkiye’ye tanıtacağız. Festivalimizde Yusuf Güney, Edip Akbayram ve Şevval Sam gibi birbirinden değerli ses sanatçılarımızın vereceği konserlerle ilçemizi şenlendireceğiz" dedi.
Törende Bulgaristan dans grupları ve Pınarhisar halk oyunları ekipleri gösterilerini sergiledi. Cumhuriyet meydanındaki törenin ardından protokol, folklor, animasyon ekipleri ve vatandaşların katıldığı Festival korteji yürüyüşü Edirne Belediye Bandosunun çaldığı birbirinden güzel müzikler eşliğinde yapıldı.
Kültür Park’ta toplu festival kurdelesinin kesilmesinden sonra Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Hayrabolu Kaymakamı Tamer Orhan, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu ve Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ile davetliler festival bölgesini gezerek esnaf ziyareti gerçekleştirdi.
Açılış sonrası Askeri Gazinoda kokteyl verildi.
Kaynak: iha