Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde ’14 Kasım Dünya Diyabet Günü’ dolayısıyla Toplum Sağlığı Merkezi’nde ve ilçede görevli sağlıkçılar, diyabet hastalığına dikkat çekmek amacıyla yürüyüş düzenledi.
Aynı zamanda Malkara’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümüyle aynı güne denk gelen 14 Kasım Dünya Diyabet Günü yürüyüşüne, Malkara İlçe Sağlık Müdürü Dr. Refet Çeviker ile ilçede görevli hemşire ve sağlık çalışanları katıldı.
Resmi törenlerin gerçekleştiği Atatürk Bulvarı’nda yapılan yürüyüşte, ’Sağlıklı yaşam İçin Hareketi Seçin’, ’Obeziteye Dikkat’, ’Yürüyorum Sağlıklıyım’, ’Hareket Sağlıktır’ yazılı dövizler taşındı.
Yürüyüşün önemine dikkat çeken Malkara İlçe Sağlık Müdürü Dr. Refet Çeviker, "Gerçekleştirdiğimiz yürüyüşte diyabet hastalığının önüne geçmek için fiziksel aktivitenin ne kadar önemli olduğunun altını çizmek istedik. Dünya Diyabet Günü’nün amacı, şeker hastalarına hastalıklarının önemini anlatmak, belirtileri olmasa da şeker düzeylerinin yüksek olabileceğini anımsatmaktır" dedi.
Kaynak: iha