Namık Kemal Üniversitesi’nde uluslararası öğrencilerin dilek ve önerilerini dinlemek, aynı zamanda yeni kayıt yaptıran yabancı uyruklu öğrencilerin uyum sürecini hızlandırmak amacıyla oryantasyon programı düzenlendi.
Ziraat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programda üniversite tanıtım filminin izlenmesinin ardımdan Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek yaptığı konuşmada 2006’da kurulmasına rağmen Namık Kemal Üniversitesi’nin diğer üniversitelere oranla daha dinamik bir yapıya sahip olduğunu belirtti.
Rektör Şimşek, Namık Kemal Üniversitesi’nin yabancı uyruklu öğrencilerle evrensel bir üniversite haline geldiğini belirterek, "Üniversitemizde her yıl uluslar arası öğrenci sayımız artıyor. Her yıl düzenli olarak yabancı uyruklu misafirlerimizle bir araya geliyoruz. Amacımız öğrencilerimizin üniversitemizde iyi bir eğitim almalarını sağlamak" dedi.
Oryantasyon Programı kapsamında öğrencilere Tekirdağ il merkezinde bulunan Rakoczi Müzesi, Tekirdağ Müzesi ve Namık Kemal Evi’nin gezdirilmesi ile program son buldu.
Kaynak: iha