ABD DIŞIŞLERİ BAKANLIĞI ALARM VERDİ

Amerikan hükümeti hackerler tarafından günde binlerce saldırı aldığını ve bu durumun endişe verici olduğunu belirtti.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Jen Psaki " Bilgisayarlarımız son derece sınıflandırılmış güvenlik denetimleriyle korunmaktadır " dese de endişeler ortadan kalkmadı. Siber saldırıların dünya üzerindeki etkileri üzerine Standrod Üniversitesi'nde yapılacak olan Siber Güvenlik Zirvesine çağrılan Obama şunları belirtti. "Siber saldırılardan korunmak istiyorsanız bunu tek başına hükümetten beklememelisiniz, bunun için kendi güvenlik sistemlerinizi de kurmanız gerekiyor" diyerek firmaların kendi önlemlerini alma konusunda gerekli yatırımları yapmaları gerektiğini belirtti.

Hackerler genellikle mail üzerinden Dışişleri Bakanlığına saldırıda bulunmuş ve bakım altındayken alınan hasar ile geçen sene kasım ayında bir takım data hırsızlığı oluşmuştu.

En ürkütücü tablo ise Amerika gibi dünya devinin bu saldırı sonrası hala hackerleri sistemlerinden uzaklaştırmayı başaramamış olması. Ülkemizde de dinlenme ve benzeri durumlardan ket vuranların bilişim suçları üzerinden net ve güvenilir atılımlar yapmaları şart gibi görünüyor.

yenibaherler.com.tr

Editör: TE Bilişim