Apple’ın elektrikli araba üzerine çalışan çok gizli araştırma ekibiyle ilgili haberlerden sonra, Reuters de kendi kaynaklarından edindiği bilgilerle Apple’ın projesinin kendi kendine giden elektrikli bir araba olduğunu açıkladı.

Reuters’in otomotiv sektöründen bir kaynağına göre teknoloji devi Apple kendi kendine giden elektrikli bir araya nasıl yapacağını öğreniyor ve otomobil üreticisi ve tedarikçilerinin fikirlerini alıyor.

Kaynağın verdiği bilgilere gore, Kaliforniya merkezli telefon, bilgisayar ve saat üreticisi Cupertino, yalnızca otomobil yazılımı veya kişisel ürünler değil her şeyiyle tam bir arabayı nasıl üretebileceğini araştırıyor. İsmini açıklamak istemeyen kaynak, otomobil üreticilerinden çok fazla yardım almak alıyor gözükmek istemediklerini söyledi.

Kendi kenine giden araçlar konusunda çalışan tek teknoloji firması Apple değil. Google uzun bir süredir bu tarz bir proje üzerine çalışıyor ve bu alanda oldukça ilerleme kaydetmiş durumda. Başlıca otomobil üreticileri de araçlarını bu anlamda daha özgür kılmaya çalışan teknolojiler konusunda çalışıyorlar.

Wall Street Journal dünkü haberinde, Tim Cook’un geçen sene projeyi onayladığını, eski Ford mühendisi ve uzun süredir Apple’da Tasarım Bölümü başkan yardımcılığı görevini yürüten Steve Zadesky’e 1000 kişilik bir ekip kurma görevini verdiğini söylemişti.

Editör: TE Bilişim