WWDC gibi yoğun ilgi gösterilen bir etkinliğe katılma şansı elde edecek geliştiriciler, muhtemelen bunu arkadaşlarıyla paylaşmak isteyeceklerdir. Apple bu noktada katılımcıların selfie fotoğraflar çekmesine karşı değil, ancak bunların selfie çubuklarıyla çekilmesini istemiyor.

WWDC 2015 katılımcı şartnamesinde şiddet amaçlı kullanılabilecek bütün aksesuarların etkinlik alanına sokulması yasaklanıyor, buna monopod benzeri aksesuarlar da dahil ediliyor. Bu durum, selfie çubuklarının da etkinliklerin ve oturumların gerçekleştirileceği Moscone Center binasına 8-12 Haziran tarihleri arasında giremeyeceği anlamına geliyor. Bu yasağın kapsamına etraftaki Yerba Buena Gardens bölgesi de giriyor.

Selfie çubuklarından daha da ciddi olan durum ise geliştiricilerin WWDC’de neleri paylaşıp paylaşamayacağıyla ilgili. Apple’a göre geliştirici oturumlarında ve laboratuvar çalışmalarında iOS ve OS X ile ilgili olarak öğrenilen gelecek işlevlerin sohbet konusu edilmesi normal, ancak bunlarla ilgili görüntülerin paylaşılması, herkese açık analiz ve inceleme türü yazıların yazılmasını veya dağıtım öncesi herhangi bir Apple yazılımı veya servisinin yeniden dağıtılmasını kesinlikle istenmiyor. 
Editör: TE Bilişim