Apple, iPhone, iPad ve Mac üzerinde iMessages and FaceTime kullanıcılarını korumaya yardımcı olmak için ikiadımlı doğrulamayı etkinleştiriyor.

İki adımlı doğrulama güvenlik özelliği kullanıcıların hesaplarına girmeye çalışanlara karşı ek bir güvenlik önlemi sağlıyor. Kullanıcılar kullanıcı adı ve şifreleriyle giriş yaptıktan sonra, iki adımlı doğrulama özelliği kullanıcıların mesajlaşma ve görüntülü sohbet hesaplarını doğrulamak için ikinci bir güvenlik kodu kullanmalarını istiyor.

Aynı özellik ilk olarak Mart 2013 tarihinde Apple’ın iTunes ve iCloud hesaplarına eklenmişti. Daha önce Mac, iPhone veya iPad’lerine Apple ID’leriyle giriş yapmış olan Apple kullanıcıları halihazırda ekstra güvenlik ile korunuyordu.

Şimdi aynı özellik Apple’ın FaceTime ve iMessage hizmetlerinde de aktif hale geldi. Kullanıcılardan FaceTime veya iMessage hesaplarından çıkıp tekrar giriş yapmayı denediklerinde veya başka bir makineden giriş yapmayı denediklerinde, kullanıcı adıve şifrelerini onaylamak için bir güvenlik kodu girmeleri gerekecek.

İki adımlı doğrulama, kullanıcı adı ve şifrenize sahip bir kişinin ekstra güvenlik kodu olmadan hesabınıza erişmesini engelliyor. Uzmanlar, bu ekstra güvenlik önlemini hoş karşılasa da kullanıcı hesaplarının güvenliğini sağlamak için daha fazlasının yapılabileceği görüşündeler.
Editör: TE Bilişim