Pinterest uzun bir süredir Pin'lerini daha kullanışlı kılmak için ekstra bilgiler ekliyor. Yemek tarifi Pinleri, malzemeleri ve pişirme süresini, ürün Pinleri ürünlerin ücretleri ve nereden satın alınabileceğini, ve haber Pinleri haber başlıklarını ve içeriklerini listeliyor.

Eğer iPhone veya iPad kullanıcısıysanız, bundan sonra artık başka bir Pin daha göreceksiniz: Uygulama Pinleri. Örneğin, Pinterest'te yemek tarifleri için gezinirken, bir yemek uygulaması Pin’i gördüğünüzde uygulamayı Pinterest üzerinden indirebileceksiniz.

Bir uygulama Pin'i ile karşılaştığınızda, Pinterest uygulamasından ayrılmadan uygulamayı iPhone veya iPad'inize yükleyebileceksiniz. Bu özellik sayesinde App Store'a Pinterest içerisinden de ulaşabileceksiniz.

Apple Store’da 1.2 milyondan fazla uygulama olduğu tahmin ediliyor. Eğer en çok satan uygulamalardan biri veya Editör’ün seçimi değilseniz, App Store’da var olmadığınızı düşünebilirsiniz. Bu uygulama geliştiriciler için ve tabiki Apple için kötü. Apple’ın Pinterest içerisinde karşımıza çıkan App Store’unun ilerde daha çok yerde olacağını hayal etmek zor değil.

Eğer Apple’ın en son ve yeni uygulamalarını merak ediyorsanız App Store’un Pinterest hesabındaki koleksiyonlara göz atabileceksiniz.
Editör: TE Bilişim