Geçen haftadan bu yana konuşulmaya devam eden Apple Watch hakkındaki tartışmalar en çok iki noktada odaklanmış durumda. Saatin fiyatı ve kullanım ömrü Apple Watch konusunda dile getirilen ilk kaygılar arasında yer alıyor.

Apple Watch anketinde ilginç sonuçlar çıktı. Kısa sürede Watch eskiyebilir. Başlangıç fiyatı olarak 349 dolar fiyat etiketiyle raflardaki yerini alacak.

Apple Watch, teknolojinin kendini kısa sürede yenilemesiyle “demode” olma tehlikesiyle karşı karşıya kalacak. Bu konudaki şüphelere dikkat çeken Avrupa’nın en büyük telekomünikasyon tedarikçilerinden Dixons Carphone CEO’su Sebastian James, insanların TAG Hauer marka bir saate 300 pound ödeyerek ömür boyu bu saati kullanabileceklerini ancak Apple Watch’un 2 – 3 yıl içinde değiştirmek zorunda olduklarını açıkladı.

Apple watch 2

Sebastian James’in bu yorumu hem Apple Watch hem de diğer akıllı saatler için tartışma oluşturmakta. Apple Watch’un fiyatı 10 bin dolarları bulan modelleri düşünüldüğünde kendini kısa zamanda yenileyen teknolojik bir ürüne bu rakamları ödemenin çok da mantıklı olmadığı düşünülüyor.

Bu bakımda Apple Watch’a kalıcı bir kişisel aksesuar gözüyle değil teknolojik bir ürün gözüyle bakmak daha doğru görünüyor.
Editör: TE Bilişim