Oyun Canavarları İçin Yeni Dizüstü Oyuncak Asus G501

Bilindiği üzere bundan 10 sene öncesi için dizüstü kavramı ve oyun pek birleştirilemez bir durumdu. Çünkü dizüstü bilgisayarlar genellikle iş için tasarlanmış cihazlardı.

Bu durum günümüzde çok yol aldı ve değişti. Artık dizüstü oyun performanslarının masaüstü cihazlar ile kafa kafaya geldiğini söyleyebiliriz. Asus G501 bunlardan biri.

Oyun için dizayn edilmiş dizüstü bilgisayarlarının genelde hantal ve kaba tasarımlarının bazı sebepleri vardı. Fanlar, ekran kartı ve harddisk boyutları gibi. Asus bu modeliyle klasik oyun dizüstü bilgisayarlarından farklı çok ince bir model tasarlamış. Görünüşü gerçekten çok şık olan bu modelin 20.6 mm ve 15.6 inç olduğunu belirtmek gerekiyor.

Asus G501 Teknik Özellikleri

İnç başına 282 piksel düşen ve 3840 x 2160 çözünürlükle Ultra HD ekran keyfi yaşatan G501'in 16 GB DDR3 RAM'i bulunuyor. Intel Core i7-5720HQ işlemci ile güçlendirilmiş olan Asus'un 4GB GDDR5 belleğe sahip Nvidia GeForce GTX 960M grafik kartı bulunmakta. Bu dizüstü ile sadece oyun oynamakla kalmazsınız aynı zamanda gelişmiş 3D uygulamalarını da rahatlıkla çalıştırabilir render alabilirsiniz.

Asus G501'in Thunderbolt, USB 3.0, HDMI ve SD kart okuyucu gibi bağlantıları da bu ince tasarıma konumlandırılmış durumda. Bluetooth 4.0 ve standart bir Wi-Fi protokolu sağlıyor.

Asus G501 aynı zamanda CPU ve GPU'yu ayrı ayrı soğutan Hyper Cool Teknolojisine sahiptir. Sistem yük altındayken soğutmaya geçer, bu biraz ses yapabilir ama siz oyun oynarken bunu farketmeyeceksiniz bile.

Asus G501 önümüzdeki günlerde ABD'de 1999 dolardan satışa sunulacak. Donanım farklılıklarına göre başlangıç seviyesi modelinin fiyatı ise 1299 dolar.

 yenihaberler.com.tr

Editör: TE Bilişim