Apple, bugün düzenlediği Spring Forward isimli etkinliğiyle merakla beklenen akıllı saati Apple Watch'u tanıttı. Sadece iPhone'larla uyumlu olan Apple Watch, birçok özel uygulama ve özellikle geliyor. Bunların yanında Apple Watch'un en önemli özelliklerinden birisi de özelleştirilebilir olması.

Diğer taraftan iPhone'a gelen çağrıları ve mesajları cevaplayabileceğiniz Apple Watch, bir başka Apple Watch kullanıcısına resim, ifade ya da titreşim gönderilebiliyor. Siri ile kişisel asistan desteği de sunan Apple Watch, Apple Pay isimli ödeme sistemiyle alışveriş de yapabiliyor.

Özelleştirme konusuna gelecek olursak, cihazın hem dış tasarımı hem de arayüzü kullanıcının keyfine göre değiştirilebiliyor. Mesela kayışları oldukça kolay değişebiliyor ya da arayüzündeki saat teması değiştirilebiliyor.

18 saat pil ömrüyle dikkat çeken Apple Watch, özel uygulamalarıyla da kullanıcılarına bir hayli kolaylık sağlayacak. Mesela alarm.com isimli uygulamadan kullanıcılar evinin kapısının kilitli olup olmadığına, garajının kapalı olup olmadığına bakabiliyor, hatta evindeki kameralara bağlanıp evinde ne olup bittiğini görebiliyor.

Öte yandan Apple Watch'un 3 farklı versiyonu var. Bu modeller ise şu şekilde; Apple Watch, Apple Watch Sport ve Apple Watch Edition.

10 Nisan'da ön siparişe sunulacak olan Apple Watch modelleri 24 Nisan tarihinde de genel satışa çıkacak. Apple Watch modellerinin fiyatları ise 350 ile 10,000 dolar arasında değişiyor.

İşte modellere göre fiyatlar;

Apple Watch Sport

-Apple Watch Sport 38mm - 350 dolar
Apple Watch Sport 42mm - 400 dolar

Apple Watch

38mm Apple Watch (paslanmaz çelik ve özel kayışlar) - 550 - 1050 dolar
42mm Apple Watch (paslanmaz çelik ve özel kayışlar) - 600 - 1100 dolar

Not: Bu modellerin fiyat aralığı kayışlara göre değişiyor.

Apple Watch Edition

18 karat altın kaplamalı modelin fiyatı ise 10,000 dolardan başlıyor. Apple Watch modellerinin ilk etapta satışa çıkacağı ülkeler ise şu şekilde;


Avustralya
Hong Kong
Kanada
Japonya
Çin
Birleşik Krallık
Fransa
ABD
Almanya 
Editör: TE Bilişim