Google'ın, Google X araştırma laboratuvarlarının başında olan isim Astro Teller, South by Southwest Interactive konferansta yaptığı konuşmada Google Glass hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Astro Teller'a göre Google, Glass hakkında daha önce yaptığı duyurulardan, reklamlardan, yarattığı büyük beklentiden çok rahatsız durumda zira Google Glass'ın henüz çok "erken" bir ürün olduğunu düşünen Google, gözlüğü de satıştan çekmiş bulunuyor.

Aslında gözlük henüz final sürümüne ulaşmış değil, sadece geliştiriciler için özel bir sürümü satılıyordu. Ancak Google artık gözlüğü sadece özel anlaşmalı kurumlara, belirli projeler çerçevesinde satma kararı aldı. Böylece örneğin, bir hastane tüm doktorlarına hasta raporlarına daha kolay ulaşmaları için Google Glass vermek istediğinde Google'a gidip hastaneye özel bir proje geliştirecek ve gözlükleri satın alıp doktorlarına verecek.

Google elbette Glass'ı bir gün normal kullanıcılara da ulaştıracak ancak bunun zamanı şimdilik belli değil. Bu sırada rakip firmalar kendi gözlüklerini de ardı ardına duyurdular.

Bakalım, henüz resmen kullanıma açılmamış sayısız gözlüğün deneme sürümlerinin herkesin elinde dolaştığı bu "gözlük pazarı" ne zaman gerçekten kullanıma hazır hale gelecek?
Editör: TE Bilişim