Apple'ın mobil uygulamaları, her yeni iOS sürümüyle birlikte bir miktar gelişiyor. Ancak genel olarak varsayılan uygulamaların değişmediğini söylemek mümkün. Bu uygulamaların tasarımı ve işlevselliği, sizin için "yavan" kalmaya başladıysa, üzülmeyin çünkü araştırmalar yalnız olmadığınızı söylüyor. Ancak durum elbette çaresiz değil. O halde gelin, iPhone'un varsayılan uygulamaları için en iyialternatiflere göz atalım.

Haritalar yerine Google Maps


Apple'ın harita uygulaması, ilk çıktığı zamanki kadar kötü değil ancak halen Google Maps'e yetişemiyor. Google Maps'teki veriler, daha zengin ve güncel.

Safari yerine Chrome

Safari'nin iOS'taki en son sürümü aslında gayet iyi, ama masaüstünde Safari kullanmıyorsanız verilerinizi eşitlemiyorsunuz demektir. Masaüstünde Chrome kullanıyorsanız, iOS'ta da Chrome kullanarak favorilerinizi ve fazlasını eşitleyebilirsiniz. Bu arada her şey eşitlemeden ibaret değil: Chrome, sıkıştırma sayesinde veri kullanımını azaltabiliyor, arama sonuçlarını hemen gösterebiliyor ve Safari'dekinden daha fazla sekme açmanıza izin veriyor.

Kamera yerine Camera+

Apple'ın kamera uygulamasında güçlü özellikler var, ancak halen Camera+'da olduğu (2,99 dolar) kadar ince ayara sahip değil. Camera+ ile daha iyi exposure ve odak kilidi, ufuk seviyesi, berraklık filtresi, sahne modları gibi harika fotoğrafçılık işlevlerine kavuşabilirsiniz.

Takvim yerine Sunrise

Sunrise; Google Takvim, iCloud ve Exchance ile çalışabiliyor ve takviminize hızla etkinlik eklemenize olanak tanıyor. Facebook etkinlikleriyle bütünleşen uygulama, doğum günlerini gösterebiliyor. Yol tarihi için Google Maps'i kullanabilen uygulama, etkinliklere hava durumu tahminlerini de ekleyebiliyor. Dahası Sunrise'ın kullanımı, Apple'ın uygulamasına göre daha kolay.

Posta yerine Dispatch

Güçlü bir eposta uygulaması arıyoranız, metin genişletme araçlarıyla çok hızlı cevaplar vermenize, birkaç parmak hareketiyle gelen kutunuzu temizlemenize, çok güçlü bir arama motoruyla aradığınız epostaları bulmanıza olanak tanıyan Dispatch'ı (4,99 dolar) denemelisiniz.

iBooks yerine Kindle

Hayatınız boyunca Apple ile yaşamayı düşünüyorsanız sorun yok, ancak aksi durumda iBook satın almak iyi bir fikir olmayabilir, çünkü bu kitaplara sadece iOS ve OS X'ten erişebiliyorsunuz. Ücretsiz Kindle uygulaması ise neredeyse her tür cihazda var ve koleksiyonunuza her yerden ulaşamanıza olanak tanıyor.

Notlar yerine Simplenote

Apple'ın ekosistemine sadıksanız, varsayılan Notlar uygulaması gayet iyi. Ancak uygulamanın sadece iCloud ile eşitlenebilmesi bazı kullanıcıların canını sıkabilir. Alternatif olarak ücretsizSimplenote'u kullanabilirsiniz. Kullanımı Apple'ın uygulaması kadar kolay olan Simplenote, kendi dahili hizmetiyle eşitleniyor. Bu yüzden Apple'ı terk ettiğinizde notlarınıza ulaşmaya devam edebiliyorsunuz.
Editör: TE Bilişim