Google’da yenilikler hız kesmiyor.Apple ‘ın takılabilir aksesuar  atağına karşılık Google’da takılabilir yeni ürün  yapmaya  başladı.Google’ın üretimine başladığı bu yeni ürün Apple'ın iWatch’ına rakip olabilecek cinsten.

Google Android akıllı telefon yazılımınıda yepyeni boyutlara taşıyacak planlarla ilgili bide proje oluşturdu.Google’ın bu projesi Android Auto adında bir proje ve Android Tv ismiyle televizyon kutusu gibi rakibi Apple’ın daha öncesinde çoktan girdiği piyasayı ilgilendiriyor.Apple firması geçen ay kullanıcılarına tüm sağlık bilgilerinin içinde yer alabileceği fitness uygulamasıyla birlikte iWatch'un tanıtımını yapmıştı. ABD'nin büyük teknoloji firmalarıysa bu akıllı telefon alanının rekabeti ve kıyasıya çekişmesinin hemen adından bu seferde takilabilir cihazlar alanındada yeni bir yarış başladı.Üretimine başlanan bu cihazların hepsi Google’ın kendisine ait olan Android işletim sistemine sahip olacak olmaları arama motoru devininde bu piyasaya girmesine neden oldu.

CCS Insight'ta mobil endüstri analisti olan Geoff Blaber, Google'ın birlikte çalıştığı firmaların oluşturduğu geniş ekosisteminin ona avantaj sağlayabileceğini, fakat tablet marketinde olduğu gibi bu cihazların tüketicilerin ilgisini çekmesinin uzun zaman alabileceğini söylüyor.Blaber'a göre Apple 'ın sahip olduğu marka avantajını kırmak kolay değil.

Google, kendi firması aracılığıyla güçlendirilmiş LG ve Samsung marka akıllı saatlerin sevk edileceği zamanı belirtmese de cihazların sipariş için hazır olduğunu söyledi. Motorola'nın üreteceği saatse bu yaz satışta olacak.Analizcilere göre tüketicilerin ilgisini çekme savaşındaki en önemli etken, ürünleri içinde yer alacak kullanışlı servisleriyle tanıtmak.Kantar Worldpanel'de telefon analizcisi olan Carolina Milanesi ''Apple, iWatch'un içerisine insanların ilgisini çekebilecek sağlık uygulamaları koyuyor. iWatch'un başarısı insanları cihazı almaya teşvik edecek bir ekosistem yaratmaktan geliyor'' diyerek Apple'ın sahip olduğu avantajdan bahsetti.

Akıllı telefon kullananlar günde 120 defa saate bakıyor ekrandan,bunu akıllı saatlerle azaltmayı planladıklarını aktaran Google sesli saatlerin ve sorulan sorulara cevap verebilen bu ürünlerin bu pazarda önemli rol üstlendiklerini söyledi.

Editör: TE Bilişim