Google Earth ile beraber amazon ormanlarını gezebilir ve amazon ormanları hakkında daha fazla görsel bilgisine ve detay bilgisine ulaşabilirsiniz.

İnternet tarayıcısı Google yine yeni bir uygulamaya imza atmaya hazırlanıyor. Google'ın yeni projesi amazon ormanlarında gezinti yapmayı sağlayacak bir program. Google map ile oldukça geniş bir kitleye hitap eden tarayıcı bu kez de dikkat çekeceğe benziyor.



3 BOYUTLU İZLENECEK

Google’ın Sokak Görünümü (Street View) projesinin Amazon ormanlarında gerçekleştireceği panortarayamik çekim için ilk kez kurulan özel halat sistemi, yağmur ormanlarını tepeden tırnağa gezmeyi mümkün hale geliyor. Google ekibi, Brezilya'da Amazon Ormanları'nı kameralarla üç açıdan taramaya başladı. Böylece kısa bir zaman sonra Amazonlar, Google Map uygulamasıyla üç boyutlu görüntülenebilecek.

YENİ PROJELER SIRADA


Dünyanın en uzak yerlerini bir tık yakınımıza getiren Google Street View, adeta tüm ücra köşelere girmeye devam ediyor. Daha önce çöllerden deniz altına kadar 360 derece görüntü sunan platform şimdi de Amazon ormanlarını farklı bir bakış açısıyla karşımıza çıkarmaya hazırlanıyor. Amazonas Sürdürülebilir Vakfı (FAS) ortaklığıyla yağmur ormanlarının Brezilya’da kalan yüzde 60’lık bölümünde ağaçların üzerine kurulan halat sistemi sayesinde rahatlıkla hareket edebilen -18 kg ağırlığında ve 15 adet lense sahip- Trekker kamera, 2.5 saniyede bir fotoğraf çekiyor. Maksimum 100 km/h hıza ulaşabilen cihazın ekoturizm alanının dışına kurulduğunu dile getiren Google Earth program yöneticisi Karin Tuxen-Bettman, diğer taraftan Rio Aripuanã ve Rio Mariepauá nehirlerinin de mobil kamera sistemleriyle görüntülendiğini belirtiyor.
Editör: TE Bilişim