Google tarafından her sene düzenlenen Google I/O konferansında tanıtılması beklenen Android Pay, NFC ve parmak izi desteği de sunacak.

Böylelikle Apple Pay ve Samsung Pay'in ardından bir rakip de Google tarafından ortaya çıkarak dünya üzerinde milyonlarca kullanıcı bu mobil ödeme sistemlerine erişebilecek.

 Ayrıca Pichai'nin yaptığı açıklamada Android Pay'in Google Wallet gibi ayrı bir uygulama olmayacağını belirtti. Ayrıca Android Pay'in API'ler ile mobil uygulamalarda da kullanılabileceğine değinen Pichai, geliştiricilere yönelik bir çalışma olacağının altını çizdi.

Android Pay'in diğer iki mobil ödeme sistemi olan Apple Pay ve Samsung Pay'den üstün özelliği ise sisteme gireceğiniz kart bilgilerin direkt olarak saklanması yerine şifrelemeyle korunacak olması. Her ödeme işlemi için tek kullanımlık şifre üretecek olan sistem, güvenlik açısından parmak izinin de kullanılacak olmasıyla daha önde olacağı belirtildi.
Diğer sistemler gibi Visa, MasterCard ve American Express tarafından da desteklenecek olan bu sistem böylelikle dünya genelinde bir kullanım olanağı sağlayacak.

Temel olarak bilinen detaylarının bu olduğu Android Pay mobil ödeme sistemi, Mayıs ayındaki Google I/O 2015 etkinliğinde yapılacak tanıtımı ile detaylandırılmış olacak.

Ancak genel bir değerlendirme yapmak gerekirse kredi kartı kullanımının da artık mobil cihazlarımıza taşınacağını anlıyoruz. Apple Pay, Samsung Pay ve Android Pay ile ilerleyen yıllarda (ki bu 2016 bile olabilir) dünya genelinde hızla yayılan bir sistem olacağını düşünüyorum. Bir bakıma çok iyi olacak bu sistemler telefonun kaybedilmesiyle çok ciddi sorunlar doğurabilir.

Editör: TE Bilişim