Google Gene Uyardı, Dikkat Edin

Google'nin project Zero ekibi gene gövde gösterisi yaparak Apple ve Microsoft'u adeta işlerini iyi yapmadıkları şeklinde uyararak güvenlik açıklarını söyledi.

Apple ve Microsoft cephesinde sıfır hata sloganı gülünç bir durum halini alabilir. Google'nin bu iki dünya devine yapmış olduğu gönderme aslında bir güç gösterisi.

Project Zero ekibi'nin bu açıkları ifşa etmesi etik olarak hoş karşılanmadı. Çünkü bu mesajlarla yola çıkan bir hacker, bu makalelerden yararlanıp saldırı düzenleyebilir. Bu şekilde tüketicilere kadar yansıyacak bu saldırı sonucunda firmalar zarar görebilir. Google'nin bu tür güvenlik açığı ile ilgili uyarıları basına sızdırılmamalı.

Microsoft ve Apple bu açıklar için bazı  yamaları hazırlamakla meşgul. Her ne kadar " Zarar görecek insan sayısını azaltmak ve siteleri bu şekilde uyarmak " dese de üslubunun rakiplerini bastırmak için psikolojik bir tavır olduğu çok açık.

Günümüzün teknoloji çağı oluşu saldırıları da bu alanda yapan teknoloji firmaları ile gerçekleşiyor. Google her ne olursa olsun rakiplerinin açıklarını bu şekilde internete sunmamalı.

Editör: TE Bilişim