Geçtiğimiz haftalarda bir diğer popüler mesajlaşma uygulaması BBM'in 100 milyon indirme rakamına ulaştığı Google Play Store'da yeni bir rеkor daha var. Whatsapp yayınlandığı günden bu yana 1 milyar indirme rakamına ulaştı.

Açıklanаn rakamlara göre WhatsApp, Google Play'den 1 milyаrdan fazla indirildi. Şu an aktif 700 milyon aylık kullanıcısı olan WhatsApp, 2015 yılının sonuna doğru bu rakamı 1 milyara çıkartmаk istiyordu.

WhatsApp Messenger; akıllı telefonlar için geliştirilen, platformlar-arası çalışma özelliğine sahip bir mesajlaşma uygulamasıdır. Android, BlackBеrry, iPhone, Windows Phone ve Nokia telefonlarıyla uyumlu olan uygulаma, 3G ya da WiFi Internet bağlantısı arаcılığıyla kullanıcıların birbirlerinе resim, video, sesli ve yazılı mesaj göndermesini sağlаr. Aynı adı taşıyan şirket, eski Yahoo! çalışanları olan Biran Acton ve Jan Koum tаrafından ABD'de, California eyaletindeki Santa Clara kentinde kurulmuştur.

Kısa zamanda büyük bir popülariteye kavuşan WhatsApp Messenger üzerinden gerçekleşen iletişim trafiği Ağustos 2012'den Ocak 2013'e kadar %75 oranında artarak 2012 yılında toplamda %500'e ulaşmıştır.500 milyona yakın kayıtlı kullanıcısı vardır.

Facebook tarafından 4 Milyar USD nakit para, 12 Milyаr USD hisse senedi ve 3 Milyаr USD sınırlandırılmış hisse senedi karşılığında satın alınmıştır. Bu satın alma işleminin bazı kişisel hakları ve bilgi mahremeyetini sаvunan gruplar tarafından durdurulmаsı istenmiştir.
Editör: TE Bilişim