Çağımızın en büyük ve en kullanılır teknolojisi insanların elinden düşmeyen akıllı cep telefonları. İşletim sistemi android olan akıllı telefonların da mağazası Google Play Store..

Ancak yazılımcılar ve meraklıları tarafından geliştirilen uygulamaların hem ücretli hem de ücretsiz olanları vardır. Ücretsiz olanlar direkt yüklenebilirken ücretli olanlar için kredi kartları ile ilgili uygulamaları satın alabilirsiniz.

Ancak bunun içinde öncelikle akıllı telefonunuzda Google Play Store ın yüklenmiş olması gerekmektedir. Bununla ilgili hem sizlere ön bilgi hem de yükleme linkini vereceğiz.

Akıllı telefonunuza indirdikten sonra kolay ve basit bir şekilde alışverişte yapabilirsiniz

Google Play Nedir?
GooglePlay Store indirerek Android marketin sizlere sunduğu ayrıcalıklar dünyasına sizde hemen göz atabilirsiniz. Peki, tam olarak bu GooglePlay Store ne işe yaramaktadır? GooglePlay Store sahibi olduğunuz andan itibaren Android işletim sistemli mobil cihazınıza indirebilir ve çok güzel uygulamaları test etmeye başlayabilirsiniz. Bu anlamda da oldukça güzel hizmet sunulmaktadır. Bu sayede sizlerde rahatlıkla istediğiniz programlara ulaşabilirsiniz.

GooglePlay Store'da oldukça popüler olan oyun ve sosyal medya uygulamalarının dışında, aynı zamanda banka işlemlerini yapabileceğiniz mobil uygulamalara ve bazı üniversitelerin mobil desteği ile ders çalışma imkânına bile sahip olabilirsiniz. Tüm bu özellikler GooglePlay Store'un Android işletim sistemine sahip olan mobil cihazlara sağladığı imkânların sadece bazılarıdır.

Eğer ki hâlihazırda akıllı telefon ya da tabletinizde GooglePlay Store yok ise veya mevcut olanı silinmiş ise endişe yapmanıza gerek yoktur. Zira GooglePlay Store indirmek artık çok kolaydır ve hiçbir ücret talep edilmemektedir. Bilgilerinizi bir kez Google'a kaydettikten sonra uygulama mobil cihazınızdan silinse dahi yüklediğinizde tüm kayıtlı veriler tekrar yüklenecektir.

GooglePlay'den Oyunlar İndirin

GooglePlay'in en güzel özelliği kesinlikle oyunları indirebilmenizdir. Bunun için menüde pek çok farklı seçenek vardır. Yani ücretsiz oyunlara, ücretli oyunlara, popüler olan oyunlara, en çok hasılat yapan oyunlara ve daha pek çok farklı kategoriye giriş yaparak aradığınız oyunları kolaylıkla bulabilirsiniz. Bu anlamda oldukça güzel bir sistem vardır.
Normalde tüm bu uygulamaları bulmanız oldukça zordur. Fakat GooglePlay Store sayesinde tüm bu uygulamaları tek bir çatı altında toplayarak sizlerin kolaylıkla indirebileceksiniz.. İçerisinde yüzlerce farklı kategori olduğu için neyi aramanız gerekiyorsa onu rahatlık bulabilirsiniz. Bu anlamda oldukça güzel bir sistem mevcuttur.

Kredi Kartınız ile GooglePlay Store'dan Alışveriş Yapın

Eğer ki kredi kartınızın bilgilerini GooglePlay Store'a girerseniz, sistem otomatik olarak kredikartınızı tanımlayacaktır. Daha sonrasında herhangi bir ücretli yazılımı almak istediğinizde otomatik olarak kredi kartınızdan çekilecektir ve istediğiniz uygulamaya kolaylıkla erişebileceksiniz.

Kısacası GooglePlay Store size pek çok imkânı tek bir çatı altında sunduğundan dolayı hiçbir şekilde sıkıntı çekmeden mobil cihazınızı yönetebileceksiniz. Ayrıca trend ve tavsiye bölümlerinden de yeni uygulamaların keşfini yaparak çok güzel vakit geçirebileceksiniz.
 
Editör: TE Bilişim