Bir süre önce ön yüklemeye açılan oyun gece yarısı itibariyle PC oyuncularının beğenisine sunulacak ve milyonlarca oyuncu için uykusuz gecelerin de başlangıcı olacak.

Geliştirilmiş grafikleri, 4K desteği, FPS oyun modu, video editörü ve çevrimiçi oyun modlarıyla dikkat çeken oyun, aslında yıllardır PC için geliştiriliyormuş, hatta en başından beri diyelim.

Bildiğiniz gibi GTA 5, ilk olarak PlayStation 3 ve Xbox 360 için raflardaki yerini almıştı. Yeni nesil konsollar ve tabii ki PC’yle kıyasladığımızda oyunun bu sürümlerinin grafikleri pek de gelişmiş değildi.

GTA 5’in ilk olarak bu platformlara çıkması doğru bir hamleydi ve zaten çok yüksek satış rakamları da bunun bir göstergesi.

Ardından PlayStation 4 ve Xbox One’a gelen oyun, eski konsollara kıyasla daha iyi grafiklere sahipti ve şimdi de PC’de en iyi halini gösterecek.

Kısacası, her yeni çıkışında oyunun daha da geliştirildiğine tanıklık ediyoruz. PCGamer’a röportaj veren Rockstar yetkilileri, GTA 5’in PC sürümünün en başından beri geliştirildiğini, ancak platformlar için çıkış sıralaması yaparak hareket ettiklerini belirtti.

Konsolların sabit donanımlı platformlar, PC’nin ise çok özgür bir platform olduğunu göz önüne alırsak GTA 5’i farklı sistemlere sahip olabildiğince fazla oyuncunun oynayabilmesi için çok yoğun bir mesai harcanmış ve bunun sonucunda da uygun zaman gelince oyunun PC duyurusu gerçekleştirilmiş. 
Editör: TE Bilişim