Moda dünyasının dev isimlerinden Gucci, teknolojiye de el attı. Geçtiğimiz günlerde Apple tarafından satışa sunulan Apple Watch'ın ardından bu kez de Gucci akıllı saat piyasasına el atarak Apple ile ezeli bir rekabetin içerisine girme peşinde.

Giyilebilir teknoloji ürünlerine gelen talep, dünyaca ünlü moda markası Gucci’yi de harekete geçirdi. ‘Will.i.am’ ile ortak olarak üretilecek giyilebilir ürün birçok özelliğe sahip olacak.

İsviçreli ünlü saat firması Tag Heuer’in Apple Watch’a rakip bir ürün geliştireceğinin öğrenilmesinin ardından dev moda firması Gucci’nin de pazara girmek için kolları sıvadığı ortaya çıktı. Gucci, Will.i.am ortaklığı ile bir giyilebilir ürün hazırlamaya başlıyor. Will.i.am'in ilk giyilebilir cihazı olan Puls hayal kırıklığı yaratmıştı ancak Gucci, bu durumu değiştirmek için oldukça ünlü bir firma.


Yeni girişim şaşırtıcı bulundu

Gucci, giyilebilir ürününü bu pazar hakkında ufak bir tecrübesi olan Will.i.am ile beraber yapacak. Will.i.am'in ilk giyilebilir cihazı olan i.am+Puls yaklaşık 6 ay önce piyasaya çıkmış fakat teknoloji çevreleri tarafından eleştirilere maruz kalmıştı. Will.i.am'in giyilebilir cihaz konusunda yaşadığı başarısızlık düşünüldüğünde Gucci'nin kendine ortak olarak ünlü şarkıcıyı seçmesi oldukça şaşırtıcı bulundu.


Dijital asistan özelliği olacak

Ortaklığın iki tarafının da dünyaca ünlü isimlerden oluşması güçlü bir reklam politikasına sahip olacağının en büyük göstergesi ancak şimdilik cihaz hakkında pek bir bilgi bulunmuyor. Ürünün telefonlardan bağımsız şekilde çalışacağı ve bunun yanında, e-posta gönderimi, arama yapma, harita, müzik, egzersiz takibi ve dijital asistan gibi özellikleri olacak.
Editör: TE Bilişim