Alman menşeli MobileGeeks sitesi HTC'nin Dünya Mobil Kongresi'nde resmen izah edeceği One M9'a ilişkin birçok detayı gün yüzüne çıkardı. Site telefonun tüm teknik ve yazılım özelliklerini, maliyeti bilgisini ve basın resimlerini yayınlayarak aktivite öncesi tüm merakları giderdi. İlk olarak telefonun fiyat bilgisinden başlayacak olursak; One M9 Almanya'da 749 Euro'dan satışa çıkacak. Ülkemiz para birimine çevirdiğimizde yaklaşık 2.090 liralık bir fiyat karşımıza çıkıyor.


One M9'un tunç grisi (bu rengi One M8'den de biliyoruz) ve altın-gümüş karışımı renk seçenekleri ilk etapta satışa çıkacak. Gümüş renkli seçenekte kenarlar altın renkten oluşuyor.


One M9'da 5-inç büyüklüğünde Full HD çözünürlüklü ekran yer alacak. 64-bit sekiz çekirdekli Qualcomm Snapdragon 810 işlemcisinden güç alacak telefonda 3GB RAM, 32GB dahili depolama ve 128GB'ye kadar microSD kart takviyesi mevcut.


Arka bölümde çift LED flaş ile desteklenen 20MP çözünürlüklü BSI sensör (arka kamerada OIS özelliğinin olup meydana gelmediği hala sual işareti), ön bölümde 4MP Ultrapiksel kamera, Bluetooth 4.1, Dolby stereo hoparlörler, 9.61mm kalınlık, 157.5 gram ağırlık ve 2.900mAh kapasiteli pil One M9'un öne çıkan diğer özellikleri olacak. One M9'da ayrıca video çekim yaparken ses kaydı için üç mikrofon devreye girecek ve bu sayede daha iyi bir ses kayıt kalitesi sağlanacak.


One M9'un yazılım tarafını Android 5.0 ve Sense 7.0 oluşturacak. Sense 7.0'a geçişte arayüz kullanımında ne gibi farklılıklar bizi karşılayacak daha bilmiyoruz lakin sitenin elde ettiği bilgilere göre 7 yeni tema arayüze dahil edecek. Ekran görüntülerinden anlaşıldığı kadarıyla bir takım ikonlar makyajdan geçirilecek. 
Editör: TE Bilişim