MWC 2015'e sayılı günler kala HTC için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Konferansa iki güçlü cep telefonuyla katılacağı zaten konuşulan HTC'nin yeni amirali HTC One M9'u ve phablet trendine uyum sağlayan büyük kardeşi One M9 Plus'ı tanıtmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Ancak bunlar arasına şimdi bir yeni cep telefonu daha eklenebilir. Görünüşe göre HTC, MWC 2015'de üç cep telefonuyla boy gösterecek.

Sızan yeni telefonun ismi HTC One M8i. One M8'in kırpılmış sürümü olarak orta segmente hitap edeceği düşünülen telefonun teknik özellikleri de sızmış durumda.

5 inç ekrana sahip olacak olan One M8i, Qualcomm'un 64-bitlik yeni işlemcisi Snapdragon 615 ile çalışacak. 2 GB RAM ve 16 GB dahili hafızaya sahip olması beklenen telefon, elbette depolama kapasitesini microSD slot ile 128 GB'a kadar genişletebilecek.

Kameralara baktığımızda One M8i'de çift 13 MP + 2 MP sensor bulunacağını ve ön yüzde de selfie'ler için 5 MP'lik bir kamera daha olacağını söyleyebiliriz.

Android 5.0 işletim sistemiyle çalışacak olan cep, Sense 7.0 arayüzüyle gelecek ve 3000 mAh'lik bir bataryayı da taşıyacak. Telefonun uygun fiyat etiketiyle satışa sunulması da beklenenler arasında. 
Editör: TE Bilişim