HTC’nin yeni modeli One M9 büyük bir tanıtımla müşterilerin beğenisine sunuldu. Telefonun özellikleri teknoloji meraklılarını oldukça heyecanlandırdı. HTC’ One M9’un özelliklerini biraz inceliyelim.

HTC One M9 bazı yabancı firmalar 650 dolar fiyat belirledi. Ancak M9'un Türkiye satış fiyatı ne kadar olacak kesin olarak açıklanmadı.

Full HD Ekran ile yüksek performans!

HTC One M9 hakkında ortaya çıkan son bilgiler, akıllı telefonun 5 inçboyutta 1080p Full HD çözünürlüklü bir SuperLCD3 ekrana sahip olacağı yönündeydi.

8 çekirdekli Qualcomm Snapdragon 810 işlemci ve Adreno 430 grafik işlemci ile çalışacağıda sızıntılarda görülen HTC One M9, Full HDçözünürlükteki ekranı ile muhtemel olarak Quad HD çözünürlük sunan rakiplerinin bir tık ilerisinde performansa sahip olacak.

Selfie dostu ultrapiksel

Bugüne kadar inatla ultrapiksel olarak adlandırdığı kamerasını kullanmak için büyük çaba gösteren HTC, sonunda bu kameranın ana kamera olarak başarısız olduğunu kabul etmiş gibi görünüyor.

One M8 modelinin arkasındaki 4 ultrapiksel kamerayı kaldıran HTC'nin,Toshiba'nın 20 megapiksel kamera sensörlerini kullanacağı geçtiğimiz haftalarda ortaya çıkmıştı. Bu kamera detaylanmamış olsa da muhtemel olarak 4K video kaydı, HDR gibi bilinen özelliklere sahip olacak.

4 ultrapiksel kameayı arkadan kaldırsa da kullanmayı bırakmayacak olanHTC, bu kamerayı bir önceki tanıttığı model olan HTC Desire 826modelinde olduğu gibi, selfie tutkunlarını memnun edecek şekilde önde konumlandıracak.

One M8 benzeri tasarım

Tasarım sızıntılarının bazıları heyecan verici bazıları hayal kırıklılığı gibi görünse de HTC, One M8 tasarımını genel olarak korumuş gibi görünüyor. Ortaya çıkan son sızıntı videoları, hatta ilk ön inceleme videosu geçtiğimiz gün itibariyle ortaya çıkan HTC One M9'un, farklı renk seçenekleri duyurulacağı da kesin gibi.

Önde altın, arkada gümüş ve tamamı gri renklerde sızıntılar gelmesine karşın Upleaks, HTC One M9'un ek olarak tamamı altın renk seçeneğinin de olacağını geçtiğimiz günlerde paylaştı.

Batarya performansı çok merak ediliyor!

Tüm bu özelliklerin yanı sıra batarya performansı da bir hayli merak edilenOne M9'un batarya boyutu için kesin bir iddiada bulunulmadı. Son olarak geçtiğimiz aylarda Upleaks'in paylaştığı 2840 mAh batarya iddiası, halen korunmakta.

Ek olarak HTC One M9'da olup olmayacağı kesin olmayan iki özellik daha var. Bunlar suya dayanıklılık ve parmak izi okuma teknolojileri.

Suya Dayanıklılık olacak mı?

HTC One M9'un metal kasası nedeniyle suya dayanıklılık sunmayacağını tahmin ediyoruz. Zira metal kasayı suya dayanıklı hale getirmek pek kolay değil. Bu durumun en büyük örnekleri de giriş çıkış portları kapaklı olan Sony modelleri.

Parmak izi okuma hayal mi oldu?

HTC One M9'un parmak izi okuyucusunun olmayacağı da, zaten son sızdırılan videolarda görülüyor. Ancak bu durum HTC'nin parmak izi okuma özelliğinden vazgeçtiğini göstermiyor. Zira geçmiş sızıntılar, HTC'ninparmak izi okuma ve Quad HD ekran sunan One M9 Plus adındaki bir model üzerinde çalıştığını gösteriyor.

Herşeye rağmen HTC One M9'un güçlü bir telefon olacağına şüphe yok. Bakalım etkinlikte neler olacak? HTC One M9 dışında akıllı saat ve yeni bir Desire modeli gibi başka ürünler de tanıtılacak mı?
Editör: TE Bilişim