Apple, iOS 8.3 sürümünü, desteklenen iPhone, iPad ve iPod Touch modelleri için resmi olarak indirmeye sundu. Ayarlar / Genel / Yazılım Güncelleme yolunu takip ederek ulaşabileceğiniz güncelleme, çeşitli hata düzeltmeleri, performans iyileştirmeleri, yenilenmiş bir Emoji klavyesi ve daha da önemlisi, Siri'ye gelen Türkçe desteğini içeriyor.

Öncelikle bizim için belki de en önemli yenilikten, Türkçe Siri'den bahsedelim. Siri, artık Türkçe anlıyor ve sorulara Türkçe cevaplar verebiliyor. Daha da iyisi, Türkçe sorduğunuz soruların büyük kısmını doğru anlıyor. Şimdilik tek sorun, size cevap verirken karşınızda Türkçe konuşmaya çalışan bir yabancı varmış hissini veriyor olması. Ancak yıllardır Türkçe Siri bekleyenler için bu, çok da büyütülecek bir sorun değil. Eminiz Apple, diksiyon sorununu da zamanla aşacaktır.

iOS 8.3 güncellemesi, bazı kullanıcıların ilk iOS 8 sürümünden beri şikayet ettiği Wi-Fi kopmalarını düzeltiyor. Uygulama açılışlarının hızlandırıldığı iOS 8.3, böylece iPhone 5 ve iPhone 4S'te yaşanan performans sorunlarını da biraz olsun gidermeye çalışıyor. Aynı şekilde, eski cihazlarda Safari'de yaşanan performans sorunları da, büyük ölçüde giderilmiş durumda.

Üzerinde çok fazla konuşulan yeniliklerden biri de, yeni Emoji klavyesi. Apple'a göre bu klavye, 300'den fazla yeni karakter içeriyor.
Editör: TE Bilişim