Geçen yılın sonlarına doğru Samsung, Galaxy Note Edge ile Japonya pazarında nüfuzunu arttırmaya çalıştı. Bu olaylar ekim ayında gerçekleşti, ama ne yazık ki Note Edge Japon pazarında beklenen diriltmeyi gerçekleştiremedi.

Koreli üreticinin pazar payı Japonya'da düşmeye devam ediyor gözüküyor. Söylentiler Samsung'un Japonya'dan çekilebileceği yönünde. Samsung dünyanın en iyi televizyon üreticilerinden biri olmasına rağmen 2007 yılında Japonya'da TV pazarından çekildi. Yani çekilme gibi köklü tedbirler almak konusu ilk kez yaşanmadı.

Samsung neler yapacak?

Japon tüketiciler ülke dışındaki üreticilerin cihazlarını almaktansa, yerel şirketlerin akıllı telefonlarını almayı tercih etmiş gözüküyor. Son birkaç yıldır ne Samsung ne de Apple, Japonya pazarında tam olarak büyük bir sıçrayış yapamamış duruyordu. Gerçi Apple, iPhone 6 ve 6 Plus'la birlikte belirli bir zemin kazandı. Son raporlara göre Cupertino'lu şirket %20-30 arasında yükseliş yaşadı. Bu arada Samsung'un Japonya'daki pazar payı geçen aralık ayında %4 düştü.

Businesskorea.co.kr'nin taptaze raporuna göre sektör kaynakları Samsung'un artık Japonya'da para kaybettiğini söylüyor. Kaynaklar Samsung'un bu yüzden Japon pazarından çekilmeyi ciddi ciddi düşündüğünü de vurguluyor.

Çekilme tam olarak ne zaman başlayabilir? Açıkçası bu soruya cevap vermek zor. Fakat tahminen Koreli şirket Galaxy S6 ile şansını bir kere daha deyenebilir. Belki de az miktarda S6'yı Japonya'da pazara sürerek yavaş yavaş çekilme işlemine başlayabilir. Yeni gelişmeler oldukça sizlere bildirmeye devam edeceğiz. 
Editör: TE Bilişim