Mobil Dünya Kongresi MWC 2015'de yeni amiral gemisini tanıtmayarak sadece giyilebilir teknolojiye önem veren LG, G4 ile G serisinde büyük değişiklikler yapacak gibi görünüyor.

LG Watch Urbane ve LG Watch Urbane LTE modellerini tanıtarak akıllı saat pazarında dikkatleri üzerine çeken LG, akıllı telefonlar söz konusu olunca tüm ilgiyi HTC ve Samsung'a bırakmış durumda.

Rakipleri ile arayı kapatmayı amaçlayan LG G4, hem metal tasarım hem de parmak izi okuyucusu ile gelecek. Kendine özgü bir tasarım dili olan G serisine entegre edilecek bu parmak izi okuyucusu tahmin edileceği üzere cihazın arka tarafında olacak.

HTC ve Samsung MWC 2015'de gövde gösterisi yapmış olsa da, özellikle HTC'nin M9 modelinde parmak izi okuyucusu olmaması, selefleri M7 ve M8 modelleri ile neredeyse aynı tasarıma sahip olması nedeniyle birçok eleştiri almış durumda. Kısaca MWC 2015'in asıl kazananı Samsung olmuş gibi görünüyor, bakalım LG bu durumu değiştirebilecek mi ?


LG G3 ile gelen Knock Code sistemi ile şifreleme sorununu kısa vadede çözen LG, hem rakiplerini yakalamak hem de mobil ödeme sistemleri için ekstra koruma olması adına yeni amiral gemisinde parmak izi okuyucusunu kullanacak.

Metal tasarıma geçişin yanında G3 ile kıyaslandığında birçok değikliğe sahip olacağı söylenen LG G4 kısa zaman sonra karşımıza çıkacak, Samsung'un S6 ve S6 Edge ile başardıklarını, LG yeni amiral gemisi ile başarabilecek mi bunu zaman gösterecek.
Editör: TE Bilişim