Endüstriyel Tasarımın Havalı Çocuğu LYTRO ILLUM

Açılı bir sırt yapısı 4-inç LCD ekranı ve 8x optik zum'a sahip olan LYTRO ILLUM  5.7 x 3.4 x 6.5 boyutlarında ve sadece 2 kilogram ağırlığındadır.

DSLR benzeri bu kameranın ağır oluşu dikkatlerden kaçmıyor. Magnezyum ve alüminyum gövde ile mat siyah renklendirmeden oluşan dış kaplaması harika görünüyor.

Kamera'nın uzun objektifi sayesinde kavramak bir o kadar kolay. 8x zoom'u bulunan lensin 30- 250 mm lenslere eşdeğer olduğunu söylemekte fayda var. Lytro Illum'un Wi-Fi bağlantısı var ama sadece Android ve iOS cihazları destekliyor. Apple fanları için takdir görecek bir kamera olarak görülebilir çünkü çok basit ve kolay bir eşleşme süreci var. Kutu içeriğinde, hızlı başlangıç kılavuzu, hızlı şarj ünitesi, lens kapağı ve kameraya ait bir kayış bulunuyor. Ayrıca 72mm ND filtresi ve Mikro USB 3.0 kablosu ile birlikte bir temizli bezi de kutu içeriğine dahil.

Lytro Illum normal bir kamera ya da akıllı telefonlarda bulunan klasik sensörlere karşıdır. CMOS teknolojisine dayalı 40 megaray ışık alanı sensörü bulunur. 2.450 x 1634 piksel efektif ömzünürlük sağlar. Aynı zamanda 3 saniye kare fps çekimi için Lightfield Engine 2.0 işlemcisi bulunuyor. LYTRO ILLUM 1.600 dolar gibi bir fiyatla satışa çıkıyor. Bu tarz bir kamera için pahalı olduğu düşünülebilir.

yenihaberler.com.tr

Editör: TE Bilişim