Microsoft, Windows 10 ile birlikte önemli özellikler getireceği ve birçok değişikliklerin olacağını lansmanda belirtmişti. Ancak bu sefer gelen açıklama ile önemli bir özelliği daha Windows 10 platformuna ekleyeceği ortaya çıktı.

Son zamanlarda ön plana çıkan biyometrik şifre kullanımını standart olarak kullanabileceklerini belirten firma şifre gerektiren durumlarda bu özelliğin kullanılabileceğini açıkladı. Buradan hareketle söylentilere göre bir web sitesine girerken kullanıcı adını ve şifresi girmek yerine parmağımızı, bilgisayarlarda kullanımı artan parmak izi okuyucusuna okutarak, ya da kameraya gözümüzü yakınlaştırarak biyometrik giriş yapabileceğiz.



Fast Identification Online (FIDO) standardının yeni versiyonunun kullanılacağı belirtilen bu sistemle, biyometrik kullanımın iyice artması bekleniliyor.

Apple'ın Touch ID ile ortaya çıkardığı, ardından Samsung'un da kullanmasıyla artan kullanımın özellikle Windows 10 ile büyük ölçüde artış göstermesi büyük bir olasılık olarak karşımıza çıkıyor. Yukarıda belirtilen söylentilerin de oluşması, evimizdeki teknolojik gelişmelerin hangi noktaya geldiğini gösterir nitelikte olduğunu gösteriyor. 
Editör: TE Bilişim