Microsoft ve Samsung arasındaki ortaklığın büyütüleceği ve bundan sonra Microsoft uygulamalarının daha fazla Android cihaza taşınacağı duyuruldu.
Önemli yatırımlar yaptığı akıllı telefon pazarındaki etkinliğini arttırmak için kendi mobil işletim sistemi Windows Phone'un ötesine geçmeye karar veren Amerikalı teknoloji devi Microsoft, geçtiğimiz aylarda Samsung'la yeni bir anlaşmaya imza atarak bu amaç doğrultusunda önemli bir adım attı. Akıllı telefon pazarının liderleri arasında yer alan Samsung'la imzaladığı bu yeni anlaşma kapsamında OneNote, OneDrive ve Skype gibi popüler uygulamalarını Android kullanıcılarına ulaştırma şansı yakalayan Microsoft, bu anlaşmanın kapsamını genişletmeye hazırlanıyor.
Microsoft ve Samsung arasında imzalanan bu anlaşma kapsamında OneNote, OneDrive ve Skype gibi uygulamalar Samsung'un yeni amiral gemisi akıllı telefonları Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge'de önceden kurulu halde yer almış ve bu telefonların kullanıcılarına 100 GB ücretsiz OneDrive alanı sunulmuştu. Microsoft tarafından bugün yayınlanan açıklamada, firmanın Samsung'la ortaklığını büyütmeye karar verdiği ve bundan sonra bu uygulamaların daha fazla Android cihaza taşınacağı duyuruldu.
Bu da demek oluyorki Microsoft Word, Excel, PowerPoint, OneNote, OneDrive ve Skype gibi uygulamalar önümüzdeki aylarda Samsung'un Android işletim sistemli akıllı telefon ve tabletlerinde kendilerine yer bulacaklar.
Editör: TE Bilişim