Kalkınma Bakanlığı, 2015-2018 için Bilgi Toplumu Stratejisi ve Eylem Planı çerçevesinde “İnternet Kafelerin Şartlarının İyileştirilmesi Eylemi” başlığında tartışma yaratacak maddelere imza attı.
Bakanlığın hazırlamış olduğu planda, ‘İnternet Kafelerin Şartlarının İyileştirilmesi Eylemi’ başlığı altında “İnternet kafelerin kullanımını teşvik etmek için kadınlara özel, 16 yaş altı çocuklara yönelik, sadece internet gibi değişik işletme modelleri değerlendirilecektir.” ifadesi katıldı .

PEMBE OTOBÜSTEN SONRA PEMBE İNTERNET KAFE
Kadınlara özel pembe otobüs tartışmaları hala gündemdeyken, hükümet şimdi de söz konusu plan ile pembe internet kafeler açmaya hazırlanıyor. Pembe internet kafeler içinde bulunduğumuz 2015 senesinde yaşama geçirilecek.


CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, konuyu TBMM gündemine taşıyarak “Pembe internet kafelerin amacı nedir?” diye sual etti . Ağbaba, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’a verdiği önergesinde şu sorulara yer verdi:
1- “İnternet kafelerin kullanımını teşvik etmek için kadınlara özel, 16 yaş altı çocuklara yönelik, sadece internet gibi değişik işletme modelleri değerlendirilecektir” cümlesinde bahsedilen “ değişik işletme modellerinden” kasıt “pembe internet kafeler”midir? “Pembe internet kafeler” ile amaçlanan hedef nedir?
2- Kadınlara özel “pembe otobüs” tartışmaları ile gündeme gelen bu tip uygulamaların hizmet sektörünün başka alanlarında da başlatılması düşünülmekte midir?
3- İran ve Afganistan’da değişik sebeplerle var olan bu uygulamanın kadınların internet kafe kullanımını artırmaya yönelik olduğu savunulmaktadır. Bu uygulamanın 2015-2018 seneleri arasında internet kafe kullanan kadın sayısını ne kadar artıracağı düşünülmektedir? Bu uygulamanın başarı kriteri belirlenmiş midir?
4- Türkiye’de 2002-2015 seneleri arasında internet kafe kullanan kişi sayısı kaçtır? Bu yıllar arasında internet kafe kullananların cinsiyete göre dağılımı nasıldır?
beş - 2002-2015 seneleri arasında internet kafe kullananların yaşa göre dağılımı nasıldır?
Editör: TE Bilişim