Ekranının iki yanı da kıvrımlı meydana gelen Galaxy S6 Edge ise, kullanıcıların dikkatini henüz çok çekmişti hem olumlu, hem de negatif anlamda. Ancak genel olarak olumlu bir hava esmişti hele ki plastik kasalı Galaxy S5'in ardından…
Kenarları kıvrımlı meydana gelen bu modeli inceleyenler arasında bu telefonun nihai derece "farklı" meydana geldiğini söyleyen de vardı bu tasarımı gereksiz bulanlar da. Darbeye dayanıklılığı dair şüpheye düşen kullanıcıların sayısı da epey fazlaydı. Ancak kimse bu telefonun Samsung'a meydana gelen fiyatını konuşmamıştı konuşanlar varsa da seslerini duyuramamışlardı. Cihazın maliyeti, nihayetinde ortaya çıktı. Peki Samsung bu cihazdan ne kadar kazanıyor?

Tahminlere göre bir Galaxy S6 Edge'in vücuda getirilmesi tam 290$. Bu, 128GB'lık iPhone 6 Plus'tan bile henüz yüksek bir rakam . Maliyetin bu denli yüksek meydana gelmesinin en büyük nedeniyse, tahmin edebileceğiniz üzere kıvrılmış tasarıma sahip AMOLED ekran. Onun haricinde Exynos işlemci, 3GB DDR4 hafıza ve yüksek hızlı flash hafıza de fiyatı yüksek diğer bileşenler arasında yerini almış. Bu sıralamanın, yüksek fiyattan alçağa doğru yapıldığını ve patent lisans fiyatlarının, geliştirme masraflarının ve diğer harcamaların buna dâhil edilmediğini belirtelim.

Telefon için bugüne kadar harcanan tüm masraflar eklenince, Samsung'un Galaxy S6'dan o kadar da kâr edemeyeceğini tahmin etmemek elde değil.  
Editör: TE Bilişim