NSA Açıkladı Tüm Dünya Dinleniyor

Ulusal Güvenlik Daire Başkanlığından yapılan açıklamalar endişenin boyutlarını arttırdı.

NSA'nın 2010 raporları ile karşılaştırılan gündemin haberine göre, Dünya üzerindeki sim kart üreticileri dahi birçok GSM firması hacklendi. Dönem dönem çeşitli önlemler alınsa da içimizde milyonlarca kullanıcının dinlenildiği belirtiliyor.

NSA'nın raporuna göre Sim Kart üretiminde, sim kart üzerine ekstra eklenen bir çip ile piyasaya sunulan sim kartlar ile bir bölgeyi hatta bir ili komple dinlemek mümkün. Bunun dışında akıllı telefonların dünyamıza merhaba demesiyle dinlemelerin daha da arttığını belirten yetkililere göre  facebook, twitter gibi sosyal medya uygulamalarının da hacklenip yazışma ve internet üzerinden görüşmelerinizin dinlenmesinin zor olmayacağına değinildi.

Dinlemeleri önlemek için ne yapmak gerekiyor ?

Açıkcası NSA net bir çözüm önerisi getirememiş olduğundan dolayı işin ne kadar ciddi boyutlarda olduğunu görebiliyoruz. Eğer teknik bilginiz yani elektronik ve yazılım bilginiz yeterli seviyelerde değilse  kendinize konulan tuzakları göremeyeceksiniz. Önlem olarak sunulmayan ama net çözüm tabi ki Cep telefonu kullanmamak olabilir.

Günümüz teknolojileri bize her ne kadar fayda sunarsa sunsun zararları ile faydaları artık karşı karşıya bir savaşta.

yenihaberler.com.tr

Editör: TE Bilişim