Xperia Z4 Tablet

Geçen yıl olduğu gibi Barselona’da Xperia Z2 Tablet’in devamı niteliğinde tanıtılan Xpeira Z4 Tablet, donanımsal açıdan çok daha iyi bir şekilde karşımıza çıkıyor.

Öncelikle cihazın inceliğine bir değinelim. Sony Xperia Z4 Tablet, 389 gram ve 6.1 mm inceliğinde. Tabletin tanıtılan çoğu akıllı telefondan ince olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

İşlemci olarak sekiz çekirdekli Qualcomm Snapdragon 810 kullanılmış. 2K çözünürlüklü 10 inç ekranı bulunan tablet, 8.1 MP arka ve 5.1 MP ön kameraya sahip. 6000mAh gibi standardının biraz üzerinde pil gücüne sahip olan tablet, 32 GB dahili hafızayı bünyesinde barındırıyor. Sony’nin yeni tableti, tam dolu bir bataryayla 17 saat boyunca video izlenilmesine olanak sağlıyor.

İşletim sisteminin Android 5.0 Lollipop olacağı Sony Xperia Z4 Tablet’de Microsoft Office Android uygulamaları da ön yüklü olacak.

Bağlantı seçenekleri olarak LTE ve Wi-Fi seçenekleri dışında sadece Wi-Fi bağlantı seçeneğinin olduğu bir versiyonu da bulunan tabletin önümüzdeki Haziran ayından itibaren dünya genelinde satışa sunulması bekleniyor.

Xperia M4 Aqua

P68 sertifikasına sahip akıllı telefon 1.5m derinlikte 30 dakika boyunca suya karşı dayanıklılık sergileyebiliyor. Üstelik Sony orta düzey akıllı telefonun USB girişini bu defa kapatmaya gerek görmedi. Bu gelişme Sony için bir ilk ve ilerleyen dönemlerde tanıtılacak suya karşı dayanıklı diğer akıllı telefon ve tabletlerde USB girişinin açık olması bekleniyorXperia M4 Aqua’da 5.2-inç büyüklüğünde HD çözünürlüklü IPS ekran yer alıyor. 64-bit sekiz çekirdekli Snapdragon 615 işlemcisinden gücünü alan orta düzey telefonun grafik yükünü Adreno 405 üstleniyor. 2GB RAM ve genişletilebilir 16GB dahili depolama Xperia M4 Aqua’nın bellek bölümünü oluşturuyor.

Editör: TE Bilişim