Sosyal medya devi Facebook, son zamanlarda sıklaştırdığı yeniliklere bir yenisini daha ekleyerek ‘Facebook Messenger’ uygulamasına ücretsiz para transferi hizmetini kullancıılarına sunmaya başladı. 

Yeni özellik firmanın Messenger uygulaması yardımı ile kullanılacak ve para göndermek için uygulama üzerindeki ‘$’ işaretine tıklamak yeterli olacak. Para göndermek isteyenler bu özelliği Touch ID yani parmak izi ya da PIN numarası girme gibi ek güvenlik önlemleriyle beraber kullanabilecek.

Yeni servis ilk olarak Mastercard ya da Visa banka kartlarıyla ve bu kartların bağlı olduğu ABD’deki bir banka hesabıyla birlikte kullanılabilecek. Parayı alan kişinin de benzer bir kartı ve banka hesabının bulunması gerekiyor. Gelen para bu hesaba otomatik olarak aktarılacak. Şimdilik sadece duyurusu yapılan Messenger üzerinden para gönderme hizmetinin önümüzdeki aylarda iOS, Android ve bilgisayar sürümünün kullanıma sunulması bekleniyor.

Yeni servis ilk olarak sadece ABD’de kullanılabilecek. Facebook üzerinden para gönderme özelliğinin farklı ülkelerde de kullanılıp kullanılmayacağı bilinmiyor. Facebook para gönderimi konusunda bir limit olup olmayacağını da belirtmedi.
Editör: TE Bilişim